A Fidesz nem Gyurcsánnyal, hanem a választókkal fogna össze

A Fidesz tudja, hogy összefogásra van szükség, de nem Gyurcsány Ferenccel, hanem a választópolgárokkal kell összefogni - jelentette ki a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen Navracsics Tibor, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője, aki választópolgárokkal való szembenézésre szólította fel a miniszterelnököt.

Összefoglalónk a rendkívüli parlamenti ülésről - Gyurcsány: "életünk 2009-ben nehezebb lesz"

Navracsics Tibor fideszes frakcióvezető úgy reflektált, hogy "a szocialista frakción kezd elhatalmasodni a nosztalgia, érti már miért nem akarnak választásokat, érti, hogy az MSZP-frakcióvezetője még mindig azt gondolja, jobban tudja, mit akar mondani más, mit gondolnak mások.  - De húsz év eletelt - figyelmzetett Navracics Tibor, aki kissé cinikusan azt is megjegyezte, azt is megérti, hogy Lendvai Ildikó az "ülésrendcserével" a Fidesz frakcióvezetője szeretne lenni, "de nehéz fiúkról van szó, nem biztos, hogy befogadnák".

Aztán a frakcióvezető körülbelül arról beszélt, amit Lendvai Ildikó "megjósolt"; hogy a miniszterelnök a meghívott közjogi méltóságokat "biodíszletnek" használja, egy és negyedóra alatt sem tudták meg ugyanis, hogy mi vezetett a válásghoz, miből áll a válság, mi a kormányzati prognózis, de abból a "füzetecskéből", melyet kiosztottak, is hiányzik néhány adat. Ezeket Navracsics Tibor fel is sorolta, s azt a következtetést vonta le: mióta Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök a magyar gazdaság nem sikeres. Az államadósság az IMF becslése szerint 70, 1 százalékos lesz, a gazdasági növekedés recesszióba fordult, a munkanélküliség nő.

Ezért Ön felelős, biztosan felelős - hangoztatta a frakcióvezető, aki ezt követően azon irozinált, hogy Gyurcsány Ferenc szerint amikor válság van, nem az előrehozott választásokkal kellene fogalalkozni. - Ha jövő tavasszal is válság lesz, akkor sem lehet választást tartani. Lehet, hogy életfogytiglan miniszterelnök lesz? - vettette fel.

Ezek után Ágnes asszonyhoz hasonlította Gyurcsány Ferencet, mondván hogy mossa lepedőjét, azaz az öszödi beszédet, de hiába mossa rajta marad a hazugság vádja, mégpedig azért, mert hazudott - állította Navracsics Tibor, aki hozzátette: most is úgy van, hogy páros napokon nem lát lehetőséget érdemi adócsökkentésre, páratlan napokon igen, nyilván ezért is van január 29-én a parlamenti ülés. De éjfél után mi lesz? - fordult a miniszterelnök felé a fideszes politikus, aki végezetül közölte: a kétségbeesett vergődésnek jobb lenne véget vetni, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége arról győzte meg: alaklamatlan, hogy kivezesse a válságot az országból. A fideszesek hosszasan megtapsolták frakcióvezetőjüket.

"Maximális csalódás, szégyen" - így minősítette a parlamenti ülésen elhangzott miniszterelnöki beszédet Varga Mihály, a Fidesz pénzügyi szakpolitikusa, mondván: elfogadhatatlan, hogy csak másfél hónap múlva, a rendes parlamenti ülésen lehet csak látni a konkrétumokat. Szerinte ami elhnagzott, "abból semmi jó nem sül ki", a miniszterelnök pedig tévedésben van, ha azt hiszi, hogy az IMF-hitel mindent megold. Gyurcsány Ferenc politikai túlélésést talán igen, de az országét nem, mert a hitel lényegében "kegyelemkenyér". Varga Mihály konkrétummal nem szolgált arról, mit tenne a Fidesz, az adócsökkentést említette csak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.