A Fidesz még mindig baloldali média-összeesküvést lát

A Fidesz méltányolja a Sanoma Media Budapest Zrt. reakcióját, ám a kérdések címzettje Szabó György vezérigazgató volt, aki továbbra is adós maradt az egyenes válaszokkal - állítja Zsigó Róbert.

A Fidesz szóvivője közleményében azt írta: méltányolják, hogy a több tucat magyar magazint kiadó és internetes portált működtető Sanoma fontosnak tartja a "politikai szereplőktől való távolságtartás" elvét. Ugyanakkor azt kérdezte: miként fordulhat elő, hogy "olyan személy ül a vezérigazgatói székben, aki a hírek szerint nyíltan kormányellenes, torzított híradásra buzdítja a magyar médiapiac többi szereplőjét?

A szóvivő szerint valótlan Szabó György azon kijelentése, miszerint a Sanoma termékek alkalmatlanok arra, hogy azokban politikailag elfogult tartalmak jelenjenek meg, hiszen számos termékükben rendszeres a szórakoztató, könnyed stílusú politikai tartalom.

Ameddig Szabó György nem cáfolja egyértelműen, hogy kormányellenes összefogásra buzdította a magyar médiapiac egyes szereplőit, a Sanoma által kiadott nyomtatott és elektronikus magazinoktól az emberek a legcsekélyebb mértékben sem várhatják az objektív tájékoztatást, hiszen ezek a termékek, olyan ember kezében vannak, aki "a bukott baloldal egyik legelkötelezettebb szolgája" - zárult Zsigó Róbert közleménye.

A Sanoma kedden közleményben utasította vissza a Magyar Nemzet Online cikkében leírtakat, valamint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatójának hétfői sajtótájékoztatóján elhangozottakat, amelyek szerint a társaság piactorzító és kormányellenes lépéseket kezdeményezett volna.

A Sanoma közleményében értetlenségének adott hangot és a vezérigazgatóra hivatkozva hangsúlyozta: tevékenységüket kizárólag üzleti célok és az üzleti hatékonyság vezérli, valamint az, hogy a magyar emberek életét az általuk előállított szórakoztató, szolgáltató és hírtartalmakkal könnyebbé és tartalmasabbá tegyék. Szabó György úgy vélte, a vállalat portfóliójába tartozó termékek - szórakoztató jellegük miatt - alkalmatlanok arra, hogy azokban politikailag elfogult tartalmak jelenhessenek meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.