A Fidesz korrekt ajánlata

Az új házszabály és az országgyűlési törvény változtatása "korrekt ajánlat a magyar politikai élet valamennyi szereplőjének" - mondta Gulyás Gergely (Fidesz) előterjesztői expozéjában a két törvényjavaslat általános vitájának megkezdésekor az Országgyűlés keddi ülésén.

Úgy fogalmazott: az új javaslat olyan keret, amely több tartalommal tölthető meg, mint amennyit az elmúlt 20 év eljárásrendje biztosított, illetve amely alaposabb képviselői munkára, több megfontolásra és kevesebb formális, de több érdemi felszólalásra ad lehetőséget valamennyi képviselő számára. "Csak rajtunk múlik, mennyit váltunk valóra ebből" - mondta a fideszes politikus.

Hangsúlyozta: a 2014-es választásokat követően újonnan megalakuló 200 fős parlament nem tud majd a jelenlegi struktúrában dolgozni, így senki sem vitatja, hogy új házszabályt szükséges alkotni. A javaslat célja az Országgyűlés tekintélyének helyreállítása, a parlamenti munka több tartalommal megtöltése és a törvényalkotás átláthatóbbá tétele. Emellett reményei szerint a változtatások elősegíthetik a "tartalmasabb és kevésbé öncélú közéleti vitákat".

Kiemelte: azért megfelelő az új szabályozás mostani elfogadása, mert a választások előtt senki sem tudhatja, hogy ki alakíthat kormányt jövőre. Így szerinte valamennyi oldal abban érdekelt, hogy olyan szabályozás jöjjön létre, amely a kormányoldal számára hatékony törvényalkotást az ellenzéknek pedig megfelelő ellenőrzési lehetőséget biztosít.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.