800 milliós ajándékot kapott a kormánytól a Fidesz

A Fidesz megkérte a kormányt: adja át ingyen a közel 800 millió forintért kialakított "Magyarország jobban teljesít" arculatot és szlogent. Átadták.

A kormány által készíttetett és bevezetett „Magyarország jobban teljesít” szlogennel kezdett bele a választások előtti reklámhadjáratába a Fidesz – hívta fel a figyelmet az Index, amely azt is kiderítette: az egyezés nem véletlen. Gyürk András, a Fidesz kampányfőnöke a portálnak azt mondta: a párt most azért használja a szlogent és a hozzákapcsolódó fellendülést jelképező dizájnelemeket, mert engedélyt kapott rá. Gyürk szerint megkérték a Miniszterelnökséget, hogy ingyen adja át használatra a „Magyarország jobban teljesít” kampány elemeit, a kormány pedig megadta az engedélyt.

Tavaly márciustól novemberig tévékben, rádiókban, nyomtatott és elektronikus sajtóban, valamint köztereken több ezerszer találkozhattak a választópolgárok a „Magyarország jobban teljesít” jelszóval: a kampány a kormány megrendelésére készült. A Miniszterelnökség választotta ki a megfelelő cégeket: közbeszerzési eljárással a Lounge Design Kft.-t bízták meg a kreatív anyagok tervezésével és gyártásával, az Inter Media Group Kft.-vel pedig a médiatervezésre- és vásárlásra kötöttek szerződést.

Január elején Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy parlamenti kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy a kampány teljes költségvetése – beleértve a médiafelületek vásárlását és a kreatívok legyártását – bruttó 792 278 080 forintot tett ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.