A Fidesz és a KDNP támogatja Baka Andrást

Titkos szavazást akar a Fidesz-KDNP szövetség Baka András főbírójelöltről, akit információnk szerint mindkét frakció támogat.

A Fidesz támogatja Baka András jelölését a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára - erről Navracsics Tibor nyilatkozott, miután a Fidesz-frakció hétfő délelőtt meghallgatta Sólyom László köztársasági elnök jelöltjét. Baka András egyébként távozóban azt mondta újságíróknak, hogy lát esélyt a megválasztására, ezért fogadta el a jelöltséget. Hozzátette: hogy ez az esély mekkora, azt nem latolgatná a választás előtt.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy az MSZP nyílttá tenné a szavazást, a jelölt úgy reagált: annak ellenére, hogy a nyílt szavazás talán neki kedvezne, azt mondja, hogy a titkos szavazás az elfogadható ebben az esetben. Nem az alkotmányos szabályokat kell hozzáigazítani a rossz gyakorlathoz, hanem a kifogásolható gyakorlatot kell hozzáigazítani az alkotmányos szabályokhoz - fogalmazott Baka András.

A KDNP-frakció szintén támogatja Baka András megválasztását, az ellenzéki frakciószövetség azonban titkos szavazást szeretne. A Fidesz-KDNP elutasította, hogy a parlament zárt ülésen, nyílt szavazással dönthessen a főbírójelöltről, mint ahogy azt a szocialisták javasolták; a liberálisok pedig nem foglaltak állást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.