A Fidesz elismerte: Orbán tárgyalt Sukoróról

A kormányfő sajtóstábjának vezetője elismerte, hogy Orbán Viktor találkozott Ronald Lauderrel, s egyeztettek a sukorói beruházásról - ismerték el a Hírszerzőnek.

Elismerte a Fidesz, hogy Orbán Viktor még pártelnökként találkozott Ronald Lauderrel, s egyeztettek a sukorói beruházásról. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője a Hírszerzőnek erősítette meg a találkozó tényét (amiről a Népszavának nyilatkozva még "nem volt tudomása"). Időközben Havasi Bertalan a Nol kérdésére elmondta: a találkozóra január végén került sor, s megerősítette azt a korábbi értesülést is, hogy azon részt vett Martonyi János jelenlegi külügyminiszter is.

Áll a bál - Blum nem adja a telket
Beépítetlen terület Velence és Sukoró határában, a Velencei-tó északi részén. A tervek szerint ezen a területen épül fel az Európa legnagyobb üdülõjének szánt, King City nevû, háromezer-ötszáz vendég befogadására alkalmas szálloda és szórakoztató kom

A lap hiába faggatta a kommunikációs szakembert a részletekről, egyebet nem árultak el a találkozóról, ami arra enged következetni, kínos szituációként értékelik, hogy kitudódott a találkozó. 

Havasi Bertalan ugyanakkor lapunknak is leszögezte: a miniszterelnök "rendszeresen találkozik külföldi befektetőkkel, korábban például arab, indiai, kínai üzletemberekkel is tárgyalt már, mindig a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva. Ezen találkozók sorába illeszkedett az említett megbeszélés is".

Az amerikai üzletemberek stílusára egyébként jellemzőek az ilyen megbeszélések. Természetesnek számít, ha egy befektető, a választási ciklusokon átívelő projektekről egyeztet azon politikai erőkkel is, akik aktuálisan nincsenek kormányon, de meghatározók.

A fő kérdés persze az: mi hangzott el az említett megbeszélésen? Igaz-e, hogy a miniszterelnök jelezte a befektetőnek, hogy zavarja: erről a beruházásról vele nem egyeztettek? Lapunk kereste a befektetőket képviselő magyar céget, ahol azt a tájékoztatást kaptuk: az üzletember szabadságát tölti, így hivatalos nyilatkozat nem várható az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.