A Fidesz cáfolja, hogy Gulyás jogtalanul vett fel választókerületi pótlékot

A Fidesz szerint Török Zsolt, a szocialisták szóvivője hazudott, amikor azt állította, hogy Gulyás Gergely jogtalanul vett fel választókerületi pótlékot.

Az MSZP szóvivője kedden arra szólítatta fel a fideszes Gulyás Gergelyt, hogy mondjon le minden parlamenti tisztségéről, és fizesse vissza "a közös kasszából jogtalanul elvett több mint hatmillió forintot".

Mint írta, a mandátumát a Vas megyei listáról szerző kormánypárti politikus úgy vesz fel havonta 626 ezer forint választókerületi pótlékot, hogy két fővárosi lakással is rendelkezik.

A Fidesz-frakció erre az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: Török Zsolt "az eddigi színvonaltalan megnyilvánulásait is jócskán alulmúlta". Mint írták, Gulyás Gergelyt - ahogy minden országgyűlési képviselőt - megilleti a képviselői tiszteletdíj, amelynek része a választókerületi pótlék is. Az erről szóló törvénymódosítást Török Zsolt is megszavazta - tették hozzá.

A kormánypárti képviselőcsoport közleménye ugyanakkor megjegyezte, hogy Gulyás Gergely az őt ugyancsak megillető lakhatási támogatást nem veszi fel, ellentétben azokkal a szocialista honatyákkal, akik megyei területi listáról jutottak a parlamentbe, "tulajdonosai fővárosi ingatlanoknak és választókerületi pótlékuk mellett a lakhatási támogatást is zsebre teszik".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.