A Fidesz azt szeretné, ami már Kádár Jánosnak sem sikerült

Igazságos, baloldali, a nemzet érdekeit szolgáló program a kormányprogram, ezért az MSZP támogatja a kabinetet a tervezett intézkedések megvalósításában - közölte Mesterházy Attila, a kormánypárt frakcióvezetője Bajnai Gordon felszólalására reagálva a parlamentben.

Rámutatott: abban egyetértés van, hogy az adórendszer rossz, túl bonyolult, és túl nagy terheket ró a munkából élőkre, a vállalkozásokra, s ebből az következik, hogy egyszerűsíteni kell az adórendszert, és csökkenteni a terheket.
A kormány erre tesz javaslatot, az szja módosításával havi bruttó 200 ezer forint keresetnél 180 ezer forint nettó pénzt hagynak az emberek zsebében. A szocialista politikus - mint mondta - nem érti, hogy ezt és a járulékok csökkentését a Fidesz miért nem tudja támogatni.

Válsághelyzetben egy ilyen adócsökkentést ellentételezni kell, s a kormány igazságos úton indult el, amikor a fogyasztási és a vagyoni típusú adókból szeretnék ezt a bevételkiesést beszedni - hangoztatta.

Az igazságot folyton ismételni kell, mert a hazugságot is örökké ismétlik - mondta Mesterházy Attila a Fidesz frakcióvezetőjének, Navracsics Tibornak a felszólalására reagálva.

Minden számot, amelyet Navracsics Tibor elmondott, kontexusában kell elemezni, különben félrevezető következtetésekre csábít, és sokkal inkább a "demagógia oltárán áldozza fel a racionalitást", mintsem valódi vitát generálna - közölte.

Hozzátette: a Fidesz saját szakértőin is túllépett, hiszen a Jövőkép című dokumentumban az ellenzéki párthoz közeli szakértők sokszor azokat a lépéseket fogalmazták meg, mint amelyeket a kormány is tervez. A szakmai vita előtt azonban a Fidesz - politikai döntéssel - saját szakértőinek álláspontját is lesöpörte a porondról - hívta fel a figyelmet.

A Fidesz egyik oldalról adócsökkenést szeretne, de kiadásnövelést is szeretne, s mindezt úgy, hogy ne legyen több hitelfelvétel, holott ez már Kádár Jánosnak sem sikerült - fejtette ki Mesterházy Attila.

Mesterházy Attila
Mesterházy Attila szerint a Fidesz folyamatosan azt az érzetet kelti az emberekben, hogy létezik a válságkezelésnek egy kevésbé fájdalmas változata, ez pedig népámítás, ezzel becsapják az embereket
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.