A Fidesz az MSZP-ről: képmutatás képmutatás hátán

Folyik a pártközi adok-kapok a rezsicsökkentés ürügyén. A témával kapcsolatban a Fidesznek most ismét Gyurcsány és Bajnai jutott az eszébe.

Képmutatás képmutatás hátán, amit a baloldal a rezsicsökkentéssel művel, ahelyett, hogy egyszer az életben a magyar emberek mellé állna - közölte Németh Szilárd fideszes parlamenti képviselő, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport vezetője az Országos Sajtószolgálattal.

Mint közleményében írja, a rezsicsökkentés minden magyar család számára segítség. Nem a rezsicsökkentéstől, hanem a rezsiemeléstől kellett volna megvédeni őket, de ehelyett a Gyurcsány-Bajnai-kormányok háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére a villany árát. Akkor nem hoztak létre szociális alapot a bajbajutottaknak, sőt a rezsi mértékét negyedévente megemelték.

Németh Szilárd szerint felháborító, hogy a baloldal most éppen azokat próbálja hergelni, akik a Gyurcsány-Bajnai-kormányok megszorításai miatt elszegényedtek, és emiatt az elmúlt években nem tudták fizetni a brutális energiaárakat.

A fideszes képviselő szavaira az MSZP közleményben reagált, amely így szól: "Kedves Németh Szilárd! Ezúton ismételjük el száznegyvennyolcadszorra, hogy az MSZP támogatja a rezsicsökkentést, mert az elmúlt három év után az embereknek minden megélhetési költségeket csökkentő intézkedés jól jön. Ezzel együtt a rezsicsökkentés is a Fidesz igazságtalan gazdaság- és társadalompolitikájába illeszkedik. Az MSZP támogatja a rezsicsökkentést, sőt nagyobb, igazságosabb és fenntarthatóbb csökkentést javasol. Sőt, mivel a megélhetési költségek nem csupán a gáz- és a villanyszámlákból állnak, az MSZP az alapvető élelmiszerek árának 22 százalékos csökkentését is javasolja".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.