A Fidesz az erőszak elkerülésére szólítja fel az ellene demonstrálókat

Kocsis Máté fideszes kommunikációs igazgató szerint a Magyar Gárda és a Bajnai Gárda már többször is erőszakos támadást szervezett a demokratikus intézményrendszer ellen.

A Fidesz arra szólítja fel a hétfő esti demonstráció szervezőit, hogy tartsák be a törvényeket, és ne forduljon elő az az erőszakos fellépés, amely néhány hónapja történt a nagyobbik kormánypárt Lendvay utcai székházánál - mondta Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

Az Együtt-PM Szövetség korábban azt közölte az MTI-vel: demonstrációt tartanak hétfőn "a Fidesz-maffia, a trafikmutyi és a földrablás" ellen.

Kocsis Máté a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, este hat órakor "Gyurcsányék és a Bajnai-gárda is tüntetni fog a Fidesz székházánál". Az eseményen ezúttal Bajnai Gordon is részt vesz – tette hozzá -, aki szerinte ezzel nyilvánvalóvá teszi, hogy a korábbi erőszakos akciók is az ő kérésére valósultak meg. Hangsúlyozta: a Fidesz most is erőszakos demonstrációra számít.

A kormánypárti politikus szerint Magyarországnak nincs szüksége a szélsőségekre. A szélsőségek közül az egyik - mint fogalmazott: "a Magyar Gárda és a hozzá kapcsolódó politikai körök" - a múlt héten a parlament törvényes rendjét zavarta meg, míg a "Bajnai-gárda" és a hozzá kapcsolódó politikai szervezetek a demokratikus intézményrendszer ellen intéztek már nem egyszer erőszakos támadást – jelentette ki.

Kocsis Máté szerint "pláne nincs szüksége" az országnak azokra az emberekre, akik tizenöt alkalommal emelték a rezsit, elvették a nyugdíjat, csökkentették a béreket, és az alvilágtól vettek át pénzeket. Kijelentette: ez volt a maffiabaloldal, és ugyanezek kiáltanak ma korrupciót és akarnak erőszakos cselekedeteket végrehajtani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.