A Fidesz a tanévnyitó beszédek "munkásmozgalmi elemzéséről"

A Fidesz szerint az MSZP-s Kunhalmi Ágnesnek tanévnyitó beszédek "munkásmozgalmi elemzése" helyett arra kellene válaszolnia, hogy Bajnai Gordonhoz hasonlóan a szocialisták sem tartják-e jónak a 60 százalékos pedagógusbér-emelési programot.

A kormánypárt sajtóirodája ezt arra válaszul közölte, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségének tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere végre nyíltan beszélt arról, milyen iskolarendszert épít a Fidesz-KDNP.

A fideszes politikusnak a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban elmondott tanévnyitó beszédéről a nol.hu számolt be hétfőn. A tudósítás szerint Kósa Lajos többek között arról beszélt, hogy amit az oktatásban ezután mondanak, az igazából parancs, és "aki a rendszerben nem jól teljesít, ahelyett mást kell keresni".

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott reagálásában úgy fogalmazott: utoljára a kommunista diktatúra alatt az MSZMP cenzora, Lendvai Ildikó próbálta főállásban elemezni, hogy ki mire gondolhatott, amikor mondott valamit.

A kormánypárt közleményében arra kérte Kunhalmi Ágnest, hogy az általános iskolai tanévnyitó beszédek "erőltetett, munkásmozgalmi elemzése" helyett inkább arra válaszoljon: "a szocialisták is úgy gondolják-e, mint Bajnai Gordon, hogy a most indított 60 százalékos pedagógusbér-emelési program nem jó, és ha rajtuk múlna, legfeljebb a negyedét hagynák meg".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.