A Fidelitas is besegít a Fidesznek 2014-ben

A Fidelitas országos koordinátori hálózat felállításával és működtetésével segítené a Fidesz felkészülését a 2014-es választásokra.

Mihalovics Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas országos választmányának elnöke a választmány szombati, pécsi ülését követő sajtótájékoztatón azt mondta: a hálózat felállítását az ülésen elfogadott határozat alapján javasolják a Fidelitas elnökségének.

Hozzátette, a reményeik szerint idén tavasszal mind a 106 egyéni választókörzetben munkába álló koordinátorok a fideszes választókerületi elnökök feladatellátását segítenék, részt vennének a helyi szervezet építésében és programok szervezésében is.

Mihalovics Péter azt mondta, a kormányzás első két éve hamarosan lejár, egy párt életében a második két évnek a kampányra való felkészülésről is kell szólnia. Reményét fejezte ki, hogy a Fidesz szövetségesei közül elsőként a Fidelitas által létrehozandó hálózat hozzájárul a Fidesz 2014-es választási sikeréhez.

A Fidelitas választmányi elnöke szólt arról, hogy a pécsi választmányi ülés vendége volt Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és Andrew Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, ők a területüket érintő témákról tartottak előadást.

Dömötör Csaba, az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) elnöke a Magyarországgal kapcsolatos nemzetközi vitára reagált. Azt mondta, hogy a baloldal által szított lejárató kampány folyik az ország ellen, és ez a napokban új szakaszba lépett.

Hangsúlyozta: magyar fiatalként elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Parlament baloldali többsége magyar szocialista képviselők kezdeményezésére olyan határozatban ítélje el Magyarországot, amely kilátásba helyezi az európai uniós szerződések hetedik cikkelyének alkalmazását. Ez az uniós források folyósításának és a szavazati jognak a felfüggesztését is okozhatja.

"Ha Tabajdi Csabán és Göncz Kingán múlna, ez az eljárás megindulna Magyarországgal szemben. A 2009-es a választási kampányban azt ígérték, a nemzeti érdekeket képviselik az Európai Parlamentben. Ezen akciójuk után nem tudjuk, hogy ez alatt mit értettek. Sokan gondoljuk úgy, hogy aki határozatot kezdeményez saját országa ellen, az méltatlan a képviseletére. Szerencsére a döntés a tagállamok kezében van" - jegyezte meg Dömötör Csaba.

A YEPP elnöke szólt arról is, hogy az ifjúsági szervezet a jövő héten Budapesten ülésezik harminc ország kilencven küldöttének részvételével. A tanácskozás fő témája a fiatalok munkanélkülisége lesz, szóba kerül a fiatal vállalkozók helyzete, az önkéntes munkavállalás, a képzési programok és a gyakornoki munka és ezekkel összefüggésben a jogszabályi környezet kialakítása.

Dömötör Csaba üdvözölte, hogy az Európai Tanács egy közelmúltban tartott ülésén nagy hangsúlyt kapott a fiatalok munkanélküliségének kérdése, és a grémium javaslatokat fogalmazott meg a probléma kezelésével kapcsolatban. Példaként említette a fiatal munkanélküliek számának csökkentését, a friss diplomások álláshoz, gyakornoki helyhez vagy továbbképzéshez jutásának elősegítését, nemzetközi csereprogramokkal a szakmai képzés erősítését.

A YEPP elnöke azt mondta: az ifjúsági szervezet célja annak előmozdítása is, hogy ezeket a célokat a jövőben jogszabályokba foglalják, és szeretnék, ha a szükséges források szerepelnének az Európai Unió következő hétéves költségvetésében. Szavai szerint erre nagy szükség lenne, mert az unióban átlagosan 20 százalék, de Spanyolországban csaknem 50 százalék a fiatal munkanélküliek aránya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.