A Felcsút is bundázott 2010-ben?

Az U19-es magyar meccsek közül négy szerepel a bundagyanú-listán. Ezek közül hármat játszottak 2010-ben, s kettőben érintett a Puskás Ferenc nevét viselő, kivételezett helyzetben lévő felcsúti futballalakulat. A jelenleg milliárdokból stadiont építő egyesületet Orbán Viktor is patronálja.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia felcsúti csapata is szerepel azon a 33-as listán, amelyet a Blikk állított össze a bundagyanús meccsekről. Az Orbán Viktor miniszterelnök szűkebb pátriájában, személyes patronálásával működő csapat U19-es szekciója 2010. október 6-án játszott meccset Budapesten a Vasas vendégeként, s 3:1-re kikapott.

Egy másik mérkőzés is szerepel a bundagyanús listán, ebben az az érdekes, hogy a Videotonnal közös Puskás akadémiai utánpótláscsapat 1:0-ra verte meg a Fradi-ifit.

A lista 11 magyar bajnoki meccset tartalmaz, a mérkőzéseket 2008 és 2010 között játszották. Több meccs eredményének manipulálásában érintett volt az NB I-es újonc REAC is.

A rákospalotai csapat vezetője volt Kutasi Róbert, aki feltehetőleg a bundabotrány miatt követett el öngyilkosságot 2012-ben: leugrott egy budapesti toronyház 16. emeletéről.

Az Ázsiában szervezett, több száz meccset elcsaló bundahálózatban, melyben a gyanú szerint 33 magyar mérkőzés szerepelt, bőséggel találunk magyarokat. Közreműködtek benne játékvezetők, edzők és játékosok is. (Népszabadság-összefoglaló itt)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.