A DTK beelőzte Fábryt

D. Tóth Kriszta csütörtök esti köztévés show-műsora, a DTK nézettségben megverte Fábry Sándor legutóbbi show-ját. A DTK-t 437 ezren nézték a teljes népesség körében, az egy héttel ezelőtti Fábryt pedig csaknem 410 ezren.

A két show-műsor hetente váltja egymást az m1 csütörtöki műsorstruktúrájában. A DTK tavaly októberben, az új műsorstruktúra részeként indult. A DTK a köztévé egyik legsikeresebb produkciója, kezdeti háromszázezres nézettsége decemberre megközelítette a félmilliót a teljes lakosság körében. Eddigi csúcsa január 19-én volt, amikor 532 ezren nézték.

A DTK a médiaszolgáltatási alap belső gyártásában készül, nem úgy, mint a többi nagy produkció, a Magyarország szeretlek!, a Maradj talpon!, a Marslakók vagy a Fábry, amelyeket külső cégek szállítanak be a közmédiának.

A Fábry nézettsége a főnixmadárként szárnyaló februári indulás óta jelentősen esett. Míg a Fábry február 2-i első adása a teljes népesség körében 741 ezer nézőt vonzott, a második, február közepén már csak 550 ezret, a harmadikat pedig 510 ezren nézték, a március végi adás nézettsége pedig 400 ezer alá zuhant.

A Fábry című produkcióra adásonként 15-18 millió forintért két évre szerződött a köztévével Fábry Sándor, ez évenként 20 adással számolva 300-360 millió forintot jelent. A műsor külső gyártásban készül, tehát a közmédia nem ad a műsorhoz sem technikai, sem emberi erőforrásokat. A lapunk által megkérdezett televíziós gyártási szakemberek számításai szerint a Fábry-show-k adásonként hozzávetőleg nyolcmillió forintból készülnek, noha az MTVA kétszer annyit fizet érte. A DTK gyártási költsége becslések szerint hatmillió forint körül van adásonként.

A csütörtöki nézettségi versenyt, ahogy azt mostanában mindennap, toronymagasan nyerte az RTL Klub. A Barátok közt szappanoperát több mint 1,6 millióan nézték, míg a TV2-n a Jóban Rosszbant csaknem 1,2 millióan. A köztévé legnézettebb műsora az esti fél nyolcas híradó volt, amely 548 ezer nézőt vonzott.

Rakonczay Gábor, az Atlanti óceánt elsőként egyedül átszelő kenus D. Tóth Krisztával
Budapest, 2012. április 4. Rakonczay Gábor, az Atlanti óceánt elsőként egyedül átszelő kenus (b) a DTK Extra című műsor felvételén D. Tóth Krisztával (j) az MTVA 2 stúdiójában. Rakonczay Gábor, aki április 3-án érkezett haza Antiguáról, megérkezése másnapján első exkluzív televíziós stúdióinterjúját az m1 műsorvezetőjének, D. Tóth Krisztának adta. MTI Fotó: Zih Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.