A drogdílerek nagyon köszönik!

MDF-es, KDNP-s és SZDSZ-es képviselőknek mond köszönetet a "drogdílerek szövetsége"; a Kendermag Egyesület által továbbított levél szerint a drogmaffia hálás lehet nekik azért, mert fellépnek a legalizáció ellen.

A Kábítószer-terjesztők Érdekvédelmi Szövetsége (KÉSZ) üdvözli Pettkó András (MDF) országgyűlési képviselő február 24-i beszédét, amelyben kiállt a legalizációs törekvésekkel szemben. "Mi, a drogmaffia képviselői tudjuk a legjobban, milyen káros következményekkel járna, ha az állam átvenné a bűnszervezetektől a pszichoaktív szerek szabályozását: megfosztana minket tetemes adómentes jövedelmünktől, amit később olyan hasznos üzletágakban fektethetünk be, mint az ember- és fegyverkereskedelem" - így kezdődik az az állítólagos levél, amely a Kendermag Egyesület révén jutott el lapunkhoz.

A hangvétele alapján egyértelműen ironikusnak szánt "dílerszövetségi levélben" kitérnek arra, hogy az ENSZ becslése szerint a kábítószerkereskedelem éves forgalma meghaladja az 500 milliárd dollár. "Gondoljanak bele, hogy a legalizációval hány gerillát, verőlegényt, drogfutárt kellene elbocsátanunk, hány korrupt rendőr, politikus veszítené el kiegészítő jövedelmét?" - kérdezik a levélben, megköszönve Pettkó Andrásnak, hogy bátran kiállt a drogfüggők gyógyszeres kezelése ellen és a kábítószer-kereskedők érdekei mellett.

A "dílerszövetség" köszönetet mond Rétvári Bencének (Fidesz-KDNP) is, amiért azt követelte, hogy szigorúan büntessék meg a drogtilalmat nevetségessé tevő aktivistákat, így a Kendermag Egyesületet is. Köszönettel illetik az SZDSZ-t is, amelynek képviselői el sem mentek a vitára, "ezzel tudtunkra adták, hogy a dekriminalizációs kampányuk csak lufi, nem kell komolyan venni."

Juhász Péter, a Kendermag Egyesület vezetője lapunknak azt mondta: az ominózus "levéllel" arra akarták felhívni a figyelmet, hogy az államnak és polgárainak hasznosabb volna, ha előbbi felügyelhetné, kik, milyen minőségű szerekhez jussanak. Az egyesület számításai szerint a marihuána hazai legaláizálásával az ország évente 60 milliárd forintos bevételhez juthatna, ami igencsak jól jönne a válság idején.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.