A dögei polgármester tagadja, hogy ő beszél a vesztegetésről szóló hangfelvételen

Szaktanácsadói vélemény meghallgatásával folytatódott tegnap a hivatalos személy által el-követett vesztegetés bűntettével vádolt Vincze Ferenc Tibor dögei polgármester ellen indult büntetőeljárás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2007-ben került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amelyen a Döge polgármesterének tulajdonított hang arról beszélget egy építési vállalkozóval, hogy a testület - 20 millió forintért - segíteni fog egy helyi beruházáshoz szükséges pályázati pénz lehívásában. A beszélgetésben utalás hangzik el arra, hogy a vállalkozó korábban már fizetett nyolcmillió forint kenőpénzt, s hogy a polgármesternek hat másik személlyel kell megbeszélnie az újabb kifizetést. Az önkormányzat a helyi iskola felújításához és két tanme-dence építéséhez 2004-ben nyert mintegy 225 millió forint uniós támogatást. A beruházást egy jelenleg felszámolás alatt álló kft. végezte, s a felvételen az egyik cégtulajdonos hangja ismerhető fel. A vállalkozó 2006 októberében elhunyt.

A tegnapi tárgyaláson elhangzott informatikai szaktanácsadói vélemény szerint olyan digitális diktafonnal, amellyel az említett beszélgetést rögzítették, technikailag nem lehetséges a felvételek manipulálása. A bíróságon Vincze Ferenc Tibor polgármester jelenlétében leját-szották az inkriminált felvételeket. Arra a bírói kérdésre, hogy fölismerte-e a saját hangját a felvételen, a polgármester először azt válaszolta, hogy nem emlékszik, majd a megismételt kérdésre így fogalmazott: „nem, nem jellemző”.

A tárgyalás újabb szakértők bevonásával később folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.