A DK üdvözölte a római-parti védművel kapcsolatos hatósági döntést

A Demokratikus Koalíció (DK) üdvözölte, hogy a környezetvédelmi hatóság "megakadályozta", hogy a védmű "erőltetett" formájában megvalósuljon.

A Népszabadság pénteki cikkében írt arról, hogy a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a környezeti hatásvizsgálat lezárásáig felfüggesztette a Római-partra tervezett mobilgát vízjogi létesítési engedélyének kiadását célzó eljárást.

A Főpolgármesteri Hivatal közmű és környezetvédelmi osztályának vezetője az MTI-vel azt közölte: a védmű vízjogi engedélyével összefüggő eljárás felfüggesztése jogtechnikai eszköz, az engedélyezési eljárás eredményére nincs hatása, az árvízvédelmi beruházás megvalósítása a Fővárosi Közgyűlés korábbi döntéseiben foglaltaknak megfelelően folyik.

A DK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: követelik a főváros és a kerület vezetésétől, hogy hozzák nyilvánosságra a beruházással kapcsolatos összes információt, és kezdjenek érdemi szakmai és társadalmi vitát, hogy az árvízvédelmi és környezeti szempontokat egyaránt figyelembe vevő megoldás születhessen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.