A DK szerint Kerényi udvari bolond, Tarlós meg hazudós

Szánalmas, hogy a tetteit vállalni nem hajlandó főpolgármester össze-vissza hazudozik, miközben hátsó felét egy paprikajancsi védelmezi - írja a Tormay-ügy kapcsán a Demokratikus Koalíció. Vadai Ágnes bekeményít.

A rossz hír, hogy a Fidesz újabb gesztust szeretne tenni saját szélsőjobboldali szavazóinak, és azoknak, akiket még meg szeretne nyerni. A Jobbikkal együtt úgy döntöttek, hogy a fővárosban közterület viselje a nyíltan fasiszta, zsidógyűlölő Tormay Cécile nevét. Szobrokat eddig is állítottak cégéres fasisztáknak és antiszemitáknak, utcát azonban eddig a fővárosban nem neveztek el róluk - olvasható abban a közleményben, amelyet Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője juttatott el az Országos Sajtószogálathoz.

Mint írja, "a jó hír pedig, hogy ezt már szégyellik". A főpolgármester úgy terjesztette a Fővárosi Közgyűlés elé javaslatát, mint a II. kerület kezdeményezését. A II. kerületi polgármester azonnal tiltakozott, jelezve, hogy a kezdeményező Tarlós István volt. Utóbb előkerült ennek bizonyítéka is, Tarlós saját kezűleg aláírt levele. A főpolgármester erre visszatáncolt, a balhét pedig, mint az abszolút monarchiákban általában, az udvari bolondnak kellett elvinnie: Kerényi Imre vállalta magára a kezdeményező szerepét.

A közlemény szerint a Demokratikus Koalíció fölháborítónak tartja, hogy a fővárosban fasisztákról nevezzenek el utcákat, ezt azonban 2014-ben orvosolni fogják. Nevetséges viszont - írja Vadai Ágnes -, hogy a látens homofób Fidesz és a nyíltan homofób Jobbik éppen egy leszbikus írónőben találta meg a közös igazodási pontot, mikor annyi heteroszexuális antiszemita közül is választhattak volna, és egyenesen szánalmas, hogy a tetteit vállalni nem hajlandó főpolgármester össze-vissza hazudozik, miközben hátsó felét egy paprikajancsi védelmezi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.