Rokoni kapcsolat lehet a debreceni gyanúsítottak között

A Népszabadság információi szerint a debreceni Perényi utcában helyszínelnek jelenleg is a rendőrök. Hírek szerint itt vettek őrizetbe hat személyt. Közülük öt embert gyanúsítanak a romák elleni támadás-sorozat elkövetésével. Egy nő valószínűleg tanúként szerepel majd. A programszervező hozta ugyanis az első információk szerint az elfogott asztaltársaságot a szórakozóhelyre.

Helyszínen tartózkodó tudósítónk jelentése szerint a Perényi 1, korábban Orange Music Club előtt helyszínelnek a rendőrök Debrecenben. Megerősített reggeli értesülés szerint a hajdúsági város egyik szórakozóhelyén történt a romák elleni támadás-sorozat gyanúsítottjainak elfogása. A személyek között van állítólag egy szórakozóhely üzemeltetője és kidobóembere is. Más források több ajtonállóról beszélnek. A százmilliós jutalom azért sem vezethet eredményre, mert köztük állítólag rokoni kapcsolat van.

Jelenleg éppen Perényi 1-ként működik a debreceni szórakozóhely, amely korábban Orange Music Clubként volt ismert, és a DVSC keménymagja törzshelyének számít. A tulajdonos-üzemeltető Barabás Zoltán munkatársunknak kijelentette, hogy ő a rendőri helyszíneléskor szerzett tudomást a kommandós-akcióról és tudomása szerint nem az ő alkalmazottait vették őrizetbe.

A Hír TV értesülése szerint a szórakozóhely egyébként vasárnap zárva tart. Ez azért lényeges, mert a támadás-sorozathoz számított nyolc támadás közül ötöt hétfőre virradóan hajtották végre.

Munkatársunk úgy értesült, hogy a programszervező hölgyet, Ny. Évát is inkább tanúként hallgatják ki, mivel a rendezvények házigazdájaként ő hozta például az egyik kidobó embert, a 36 éves K. Istvánt, aki - állítólag - a gyanúsítottak között van. A fiatalember, ismerősei szerint meglehetősen nehéz családi környezetben nőtt föl, s az utóbbi években erősen radikális nézeteket vallott. Értesüléseink szerint nem tartozott a Loki keménymagjához, a drukkereket mindössze az éjszakából ismerte.

Hivatalosan a Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre csak annyit közölt, hogy Debrecenben, egy szórakozóhelyen vettek őrizetbe hat férfit, közülök öten lehetnek gyanúsítottak. Délután négykor tart a rendőrség rendkívüli sajtótájékoztatót. A romák elleni támadásoknak hat halálos áldozata van, Tatárszentgyörgyön a gyilkos egy öt éves, neki hátat fordító kisfiút is agyonlőtt.

Információink szerint a helyszínen számos terhelő bizonyítékot találtak meg, köztük sörétes puskákat, egy terepjárót és térképeket. A gyanúsítottak kihallgatása megkezdődött, és még a helyszínelés befejezte előtt elkezdték a DNS-vizsgálatot.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.