A cserkészek felajánlják a hungaristák pénzét

Karitatív célra ajánlja fel a Magyar Cserkészszövetség a hungaristáktól kapott pénzt, egyúttal tiltakozik az ellen, hogy a szövetséget „bármely politikai célokkal rendelkező társulással” összemossák.

A hét végén, szombaton - mint arról beszámoltunk - a Magyar Nemzeti Arcvonal és más szélsőjobboldali, hungarista szerveződések egy Budapest melletti cserkésztáborban emlékeztek meg az úgynevezett becsület napjáról. Az egyik szervező közlése szerint 50 ezer forintot fizettek a gondnoknak a létesítmény használatáért.

A Magyar Cserkészszövetség országos elnöksége lapunkhoz eljuttatott közleményében tudatta, hogy szerződéses viszonyban lévő, önállóan eljáró alvállalkozóval üzemelteti a parkot. A vezetőség nem tudott a hungarista rendezvényről, és „nem is járulhatott hozzá annak lebonyolításához”, egyúttal tiltakozik az ellen, hogy a szövetséget „bármely politikai célokkal rendelkező társulással” összemossák.

A cserkésztábor üzemeltetője - eleget téve az országos elnökség kérésének - az „eseménnyel kapcsolatos 50 ezer forintot” a haiti földrengés kárainak enyhítésére ajánlja fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.