A CET-et is átneveznék Tarlósék

A főváros újragondolná a CET funkcióját, és azt Budapest jelképévé akarja tenni; a "hangsúlyok" is változhatnak.

Budapest önkormányzata törekszik arra, hogy megállapodásra jusson a fővárosi CET-komplexum kivitelezőivel, és a vállalkozások pénzhez jussanak, ennek érdekében folynak a tárgyalások a WHB Építő Kft.-vel – mondta Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-nek.

Az épület esetleges átnevezésével kapcsolatban azt mondta, a főváros újragondolná a CET funkcióját, és azt Budapest jelképévé akarja tenni; "a hangsúlyok változhatnak", a már aláírt bérleti szerződések érvényben maradnak – mondta Bagdy Gábor, majd hozzátette: eddig a bérleményeknek valamivel kevesebb, mint a felét adták ki.

A pénzügyi főpolgármester-helyettes pénteken a CET-nél tartott sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy egy hónapos műszaki és kereskedelmi átvilágításon esik át az épület, illetve a projekt, így a jelenlegi építési és egyéb hibákat ki tudják javítani. Erről és a belsőépítészeti helyreállításokról a tervező holland Kas Oosterhuisszal is egyeztetni fognak – mondta.

Arról, hogy mikor nyithat meg az épület az érdeklődők előtt, Bagdy Gábor azt mondta, az átvizsgálás után tudnak konkrét menetrendet készíteni.

A CET a Central European Time (közép-európai idő) rövidítése, de az épület nem Közép-Európáról, hanem Budapestről, a Dunáról és Magyarországról szól, ennek figyelembevételével keresnének új kulturális, gasztronómiai és közösségi tartalmat – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.