A Bringaexpón mutatkozik be a BuBi

Kipróbálhatják a budapesti közösségi kerékpárkölcsönző-rendszert (Mol BuBi - Budapest Bicikli) a Bringaexpóra látogatók. A fővárosban áprilistól lehet majd használni a 75 állomáson felállított 1100 kerékpárt.

A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint az áprilisban debütáló, de a Bringaexpón már most kipróbálható kerékpárkölcsönző-rendszer alkalmas lesz arra, hogy a felhasználók napi 24 órában bármikor biciklire ülhessenek és használat után a kerékpárokat egy tetszőleges állomáson adhassák vissza. A belvárosi zónában 300-500 méterenként lesznek gyűjtőállomások.

Szollár Domokos, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kipróbálja a tavasszal induló Bubi kerékpárjait
Szollár Domokos, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója (b) és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kipróbálja a tavasszal induló Bubi közbringarendszer kölcsönözhető kerékpárját a Bringaexpo kiállításon, a Hungexpo G pavilonjában 2014. február 27-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A kerékpárokat a Csepel Kerékpárgyártó és forgalmazó Zrt. gyártja és szállítja. A T-Systems Magyarország Zrt. végzi a rendszer-integrációt, biztosítja az adatkommunikációt és a speciális szoftvermegoldásokat, a főbb rendszerelemeket pedig - alvállalkozóként - a német Nextbike GmbH szállítja. A rendszer számos innovatív megoldást is felhasznál: az állomások megújuló energiával, napelemmel működnek, a terminálokat pedig nagyméretű érintőkijelzővel szerelik fel. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés több mint egymilliárd forintba kerül. A rendszer névadó szponzora a Mol, az olajipari vállalat a működési költségek jelentős részét magára vállalta.

A Bringaexpó kerékpáros kiállítás a Hungexpón vasárnapig tart nyitva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.