A BRFK lecsapott a körút rémére

Hajnalban ment át a gyalogos a piros jelzésen, az út kihalt volt. A "jófej" pesti rendőrök 18 ezer forintra büntették a 28 éves Tóth Miklóst.

Megrökönyödött Tóth Miklós (28), amikor hajnali egy órakor rendőrök eredtek az utcán a nyomába, hogy felelősségre vonják, amiért a pirosban kelt át Budapesten a néptelen Barcsay utca zebráján az Erzsébet körút sarkán - írja a Blikk (a férfi és a csekk fotója itt látható).

– Semmi forgalom nem volt az utcákon, én pedig hazafelé tartottam – mesélte a fiatalember. – Nem vitatom, átsétáltam a piros lámpánál, de arról meggyőződtem, hogy sem magamra, sem másra nem jelentek ezzel veszélyt. Húsz-harminc métert haladtam tovább, mikor meghallottam a rendőrök kiabálását. „Mit képzelsz? Színvak vagy?" förmedtek rám, miközben körbevettek – mondta fanyarul Tóth Miklós.

A renitens fiatalember választhatott: vagy kifizet húszezer forint helyszíni bírságot, vagy feljelentik, de akár hat számjegyűre is növekedhet ez az összeg. Miklós a helyszíni bírságot választotta, mire az egyik rendőr kijelentette, hogy „jó fej lesz", és 18 ezerre mérsékelte a büntetést. Az átadott csekkről kiderült: a BRFK bevetési osztálya csapott le a körút rémére.

– Ha a rendőr szabálysértést lát, a jogszabály szerint intézkednie kell, bár valóban nem gyakori, hogy pont ilyen esetben járjanak el – ismerte el Pausz Ferenc közlekedési szakértő, az ORFK volt közlekedésrendészeti főnöke.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.