A bordélyok bezártak, a diszpécserközpont elnémult

Három bordélyházat, köztük egy Andrássy úti közel 200 négyzetméteres pincében működtetett illegális mulatót számolt fel kedden a BRFK. Az akcióban forrásaink szerint őrizetbe vették R. Kamillót, aki a fővárosi éjszakai szórakoztatóipar egyik emblematikus alakja, és már több mint 25 éve űzte az ipart, háborítatlanul.

Forrásaink szerint az akciót a BRFK indította és szervezte, de az ország több pontján voltak rajtaütések, ellenőrzések. Több személyt előállítottak, majd őrizetbe vettek prostitúcióval kapcsolatos bűncselekmények miatt. Köztük van a budapesti éjszakai szórakoztatóipar egyik emblematikus alakja, R. Kamilló is, aki - ismerői szerint - negyedszázada űzte már az ipart háborítatlanul.

A műfajban szokatlan módon nem a jellemzően éjszaka működő bordélyok nyitása után, hanem fényes nappal végrehajtott akció meglepetést okozott az éjszakában. Többen régi éjszakai emberek közti elszámolási vitát sejtenek a háttérben, azaz, hogy valaki valamilyen régi sérelmet megtorlandó dobta fel R. Kamillót, akinek mostanában állítólag komoly anyagi gondjai voltak.

Mások szerint R. korábban szoros üzleti kapcsolatban állt a tavaly májusban letartóztatott Vizoviczki Lászlóval, s talán ez állhat a mostani „minden előjel nélküli” rajtaütés hátterében. Az, hogy "minden előjel nélküli", forrásaink szerint azt jelenti, hogy korábban a nagyobb, exkluzív bordélyok időben értesültek, ha a rendőrség az ellenőrzésükre készült; már csak azért is, hogy a razzia ne találjon ott olyan embereket, akiket a rendőrök sem szívesen igazoltatnának. Ez esetben azonban nem volt figyelmeztetés.

A rendőrség információink szerint 20 prostituáltat is előállított az akcióban, őket azonban nagy valószínűséggel csak tanúkként hallgatják majd ki.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.