A BM szerint Gyurcsány megköszönte

A Belügyminisztérium szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő köszönetet mondott a rendőri biztosítás parancsnokának azért, hogy kedden a volt rendőri vezetőknek a 2006. őszi eseményekkel összefüggő peréről a rendőrök "fizikai atrocitásoktól mentesen" kikísérték a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéből.

A tárca csütörtökön az MTI-hez eljuttatott két közleményében ezzel reagált Vadai Ágnes, a DK politikusa keddi és az MSZP szerdai közleményére.

Vadai Ágnes kedden újságíróknak azt mondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek kell vizsgáltatnia, hogyan kerülhettek tüntetők a Fővárosi Törvényszék bejáratához. A független országgyűlési képviselő azt mondta, hogy amikor Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Niedermüller Péter, a párt alelnöke társaságában megérkezett a büntetőperre, "eszüket vesztett", ordibáló emberek fogadták őket. A volt miniszterelnököt leköpték és megütötték - tette hozzá.

Az MSZP szerdán az MTI-nek küldött közleményében tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Magyarország volt miniszterelnökét leköphetik egy előre bejelentett, rendőri biztosítással zajló rendezvényen. "Ha egy volt közjogi méltósággal ezt ma meg lehet tenni, akkor mi a garancia arra, hogy a rendőrség bármely magyar állampolgárt meg tud védeni?" - tette fel a kérdést az ellenzéki párt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.