A BKV-ügy érintettjei támadják Bencze Józsefet?

Bencze József: alaptalan és nemtelen lejáratási kísérlet folyik ellenem.

Bencze József szerint alaptalan és nemtelen, a kampányidőszakra, illetve a kormányváltásra időzített támadás folyik ellene, ugyanúgy, mint a budapesti rendőr-főkapitány ellen. Az országos rendőr-főkapitány szerdán azt mondta, sejti, hogy kik állhatnak a lejáratási kísérlet hátterében.

A Dunakeszi Kutyavezető-képző Központ területén tartott nyílt napon megjelent Bencze József altábornagy úgy fogalmazott: a támadások hátterében minden valószínűség szerint az elmúlt időszakban felderített, a BKV-s ügyhöz hasonlóan nagysúlyú bűnügyekben érintett személyek állhatnak.

A rendőrség ennek ellenére tette és teszi a dolgát, ugyanis nincsenek „szent tehenek” - mondta az országos főkapitány,

A nyílt naphoz kapcsoltan kihelyezett főkapitányi értekezletet is tartanak szerdán a dunakeszi kutyakiképző területén. Így a tanácskozást megelőző látványos bemutatón az ORFK teljes vezérkara és az összes megyei rendőrfőkapitány is ott volt.

Az MTI rendőrségi forrásból származó értesülései szerint az elsőszámú vezetők összehívása egyfajta „búcsúértekezletnek” is felfogható, hiszen nem tudni, hogy az új kormány hivatalba lépését követően ki maradhat a posztján.

Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen tett feljelentés ügyében. A nyomozást ismeretlen tettes ellen rendelték el.

Ismeretes: Cseke István aláírással valaki feljelentést tett, amely szerint az országos rendőrfőkapitány hivatali hatalmával visszaélve segítette lakáshoz Andrékó János dandártábornokot, valamint Bencze élettársa használja a tábornok szolgálati autóját.

Fazekas Géza főügyészségi szóvivő azt mondta: a beszerzett dokumentumok alapján a feljelentésben foglaltakat illetően nem lehetett a bűncselekmény gyanúját kizárni. Ismeretlenek feljelentették Tóth Gábor budapesti főkapitányt is egy a budapesti polgárőrséggel kötött szerződéssel összefüggésben.

Kevéssel ez után érkezett meg a főügyészségre Bencze József feljelentése, amelyben az ORFK gazdasági főigazgatóságának egyes feljelentéseit kifogásolta egy belső ellenőrzés alapján. Bencze valójában gazdasági helyettese, Sipos Gyula tábornok ellen tett feljelentést, mert kiderült, hogy az igazgatóság egy céggel két szerződést is kötött ugyanarra a munkára.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.