A bíróság elrendelte a Hír TV-s újságíró elővezetését

Rendőrök fogják elővezetni Kisberk Szabolcs vádlottat, a HírTv riporterét arra a tárgyalásra, amelyet Tóth Viktor, dr. Veres János pénzügyminiszter korábbi kampányfőnöke kezdeményezett az őt választási csalás gyanújába keverő Kisberk Szabolcs „elismert tényfeltáró újságíró” ellen - közli Veres az mszp.hu oldalon.

Mivel nem tett eleget állampolgári kötelességének, és vádlottként nem jelent meg szabályszerű idézés ellenére a bíróság előtt, a bíró elrendelte, hogy a soron következő 2012. szeptember 18-i tárgyalásra rendőrök vezessék elő otthonából a kormánypárti média ismert szereplőjét.

A tárgyaláson a vádlott védője nem tudta megmondani, hogy Kisberk szabályszerű idézés ellenére miért nem jelent meg a tárgyaláson.

Közben abban a büntetőügyben, ahol a polgári eljárásban egy maffiamódszerekkel gyanúsítgatott szabolcsi magánszemély már félmilliós kártérítést kapott, kételyek merültek fel a Kisberk által az ügyészségnek és a bíróságnak is szolgáltatott „vágatlan és manipulálatlan” felvétel igazságtartalmával kapcsolatban, ezért az ott elhangzottak valódiságának ellenőrzésére szakértők kirendelése várható.

Emlékeztetőül: évekkel az események után csak most folyik eljárás abban az ügyben, amelyben Kisberk Szabolcs magát Tóth Viktornak kiadva hívogatott fel – állítása szerint – kisebbségi vezetőket és készített olyan felvételeket, amelyekkel szavazatvásárlást próbált utóbb Tóth Viktorra bizonyítani. Ebben az ügyben az egykori ORTT már elmarasztalta a HírTv-t, megállapítva, hogy vétett az alapvető médiaetikai szabályok ellen.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.