A bíróság a jövő héten tárgyal a Klubrádióról

A Fővárosi Ítélőtábla a jövő hétfőn kezdi meg a tárgyalást a Klubrádió 95,3 frekvenciájáról.

A Klubrádió Zrt. január elején jogi úton támadta meg a Médiatanács decemberi döntését, amely az Autórádió Kft.-nek adta a 95,3 MHz-es frekvencia használati jogát hét évre. A közigazgatási eljárási törvény szabályai szerint ebben az ügyben a bíróság első fokon jogerős ítéletet hoz, az ellen nem lehet fellebbezni.

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója lapunknak elmondta: több ponton vitatják a Médiatanács határozatának törvényességét. Szerintük már a pályázati felhívásban szereplő koncessziós díj nagyságrendje, az évi minimum 53 millió forint meghatározása is irreális volt.

Arató emlékeztetett arra, hogy az öt pályázó közül hárman ajánlottak 55 millió forintot, köztük a Klubrádió is, de a nyertes, az egymillió forint tőkével megalapított Autórádió Kft. 75 millió forintot ígért. Úgy ítélik meg, az Autórádió Kft. ajánlata aligha tartalmaz reális üzleti tervet. Különösen annak tükrében, hogy a helyi híreket és a többségében zenét sugárzó rádiókból 2011-ben négy ment tönkre, miközben az általuk fizetett frekvencia­díj jóval alacsonyabb volt.

Arató szerint tartalmi és formai szempontból rendkívül gyenge az Autórádió Kft. pályázata, ezért reményei szerint a bíróság is úgy ítéli majd meg, hogy az Autórádió akkor sem nyerhetett volna, ha senki más nem indult volna.

Kiricsi Karola, a médiahatóság szóvivője azt mondta, a Médiatanács a kereskedelmi rádiós frekvenciákért fizetendő minimumdíjat a vételkörzetben élők száma és vásárlóerejének figyelembevételével határozza meg. Ez a számítási mód minden rádiós frekvencia esetében ugyanaz, ezért átlátható és arányos. Az Autórádió Kft. abban az esetben köthet szerződést a Médiatanáccsal, ha a pályázati ajánlatban vállalt éves díjának felét még a szerződéskötés előtt befizeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.