A belügyminiszter a legjobban kereső kormánytag

Közzétették a miniszterek és államtitkárok tavalyi adóbevallásainak rövid kivonatát. Továbbra is Pintér Sándor keres a legjobban, a rendszeres jövedelme 118 millió forint, ami mellett még 476 millióval gyarapodott.

Az Index cikke szerint jellemzően 18-20 millió forintot keresett egy kormánytag tavaly, ez derül ki a nyilvánosságra hozott adóbevallásukból. A legtöbbet Pintér Sándor vitte haza, 118 millió forint rendszeres jövedelmét 476 millió forint tőkejövedelemmel egészítette ki; ez származhatott eladásból, befektetésből, osztalékból, árfolyamnyereségből. A nyilvánosságra hozott nyilatkozatból az nem derül ki, hogy mi volt a 476 millió forrása.

A portál szerint Pintér után a második legjobban kereső kormánytag Pleschinger Gyula, a nemzetgazdasági tárca államtitkára. Szintén jóval átlag feletti volt Németh Lászlóné keresete, ez neki is, akárcsak Pleschingernek, tőkejövedelmek nélkül jött össze. Ő csak 2011 utolsó hetében lett miniszter Fellegi Tamás lemondása miatt.

Az Index szerint figyelemre méltó, hogy Pintér, Pleschinger, Némethné, valamint Budai Gyula a havi 2 millió forintot meghaladónál nagyobb munkajövedelemről számoltak be, holott utóbbi három minden nyilvános adat szerint csak a közszférából szerzett jövedelmet tavaly.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.