A "rémhírterjesztők" kikérték maguknak Selmeczi állításait

Az ellenzéki pártok nem hisznek Selmeczi Gabriellának, aki egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány nem kívánja bevezetni az ingatlanadót. Az MSZP és az LMP szerint gyorsan le lehetne zárni a vitát, ha a kormány visszavonná az önkormányzatok adókivetési jogkörének bővítését célzó előterjesztését.

– Az MSZP nem támogtaja az ingatlanadó bevezetését – nyilatkozta az Inforádiónak Józsa István. A szocialista országgyűlési képviselő Selmeczi Gabriella pénteki sajtótájékoztatójára reagált: a Fidesz szóvivője szerint sem a kormány, sem a frakció nem támogatja az ingatlanadó bevezetését, a téma újbóli felvetése mögött az áll, hogy "az MSZP szeretné, ha lenne ilyen központilag kivetett és központilag beszedett adónem." Selmeczi felszólította az MSZP-t és az LMP-t, hogy hagyjanak fel a rémhírek terjesztésével.

Józsa István visszautasította a szóvivő állításait. "Ha igazak lennének Selmeczi Gabriella szavai, akkor azt javaslom, hogy a Fidesz-frakció ne szavazza meg a kormány előterjesztését, ami arra vonatkozik, hogy felhatalmazza az önkormányzatokat érték-alapú ingatlanadó beszedésére az ingatlan értékének három százalékáig" – jelentette ki.

Szabó Zsolt, az LMP választmányának gazdasági szóvivője pedig úgy vélte, hogy a Fidesznek és a kormánynak kellene abbahagynia a megszorítások eltussolását. "Selmeczi Gabriellának igaza van abban, hogy központilag nem vetnek ki ingatlanadót, azonban a fideszes önkormányzatok igen, hiszen a kormány tőlük forrásokat von el" – figyelmeztetett.

Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön az ingatlanadót firtató újságírói felvetésre azt mondta, a kabinet biztosítani kívánja az adókivetés szabadságát az önkormányzatoknak azokon a területeken, amelyeket a központi igazgatás nem érint adójogszabályokkal, illetve úgy, hogy az ne menjen szembe a kormányzati adópolitikával – emlékeztet az Inforádió.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.