A 'laza' Orbán átment tegezősbe

Orbán Viktor elkezdett tegeződni. A "laza" miniszterelnök a Facebookon arra kérte rajongóit, segítsenek neki kérdéseket megfogalmazni február 7-i - már nem is év-, hanem - országértékelő beszédéhez. A "rajongók" segítőkésznek mutatkoznak.

"Bár a szót magát - országértékelő beszéd - nem külünösebben szívlelem - mondja a miniszterelnök Facebookos videoüzenetében -, egy kicsit nagyarcúnak, nagyképűnek találom; jön egy ember és veszi magának a bátorságot, hogy értékeljen egy egész országot; itt mindenki érzi, hogy valami nincs rendben. Dehát ezek a beszédek nem is országértékelő beszédek, hanem az ország jövőjéről szóló előadások. Idén is ez fog történni. Azért fordulok hozzátok/önökhöz, mert azt szeretném kérni, hogy tegyetek fel kérdéseket."

Orbán Viktor a Facebookon
orbán viktor

Több mint kétezren gondolták úgy, hogy komolyan veszik Orbán Viktor "közös miniszterelnöki beszéd" megszerkesztésére vonatkozó felhívását, s nyomban be is szálltak a témák megszerkesztésébe. Az első felszólaló rögvest annak megfontolását kérte a soros- EU-elnök Magyarország kormányfőjétől, hogy maradunk-e az EU-ban vagy sem. "Tervezik-e, hogy kilépünk az UNIO-ból, ezzel elősegítve, hogy megmaradjon a nemzeti öntudatunk, megmaradjon a múltunk, és nem utolsó sorban megmaradjunk Magyarországnak lenni?" - fogalmazta meg a rajongó a kérdést.

Aztán: "Tervezik-e, hogy visszalépünk az EURO bevezetésétől, mivel a Magyar ember büszke a Magyar Forintra, nem beszélve arról, hogy a Forint egy nemzeti érték, amit védeni kell a Magyar embernek mindenáron?" "Tervezik-e olyan törvény bevezetését, mely segítségével a médiákban a bűncselekményt elkövetők arcát nem kockázzák ki? Akit ki kellene kockázni az az áldozat!"

Van, aki ugyan nem a tegező formulát választja, de a szokásosnál merészebben közelít a közös miniszterelnöki beszédhez. "Orbán ÚR! Ki fizeti ki a fullajtárjait, hogy ezt a sok baromságot szelektálják? Gondolom Ön a saját szerény javadalmazásából fizeti a külön fogadott tollnokait!"

Mások arról is szeretnének hallani hétfőn a "laza" Orbán Viktortól: "Hogyan kereshet Szíjjártó úr több mint kétmillió forintot akkor, amikor az állami vezetők bérét kétmillió forintban maximálták?"

Vannak egészen kerek és gömbölyded hozzászólások is: "Viktor! Tudom, hogy már kész van a beszéded. (Más írta, tudom, hogy mennyit fizettél neki.) De van néhány probléma. A médiatörvény. A cigány honfitársaink ügye. Az Alkotmánybírósághoz való jogellenes viszonyod. 102.000 ember ember, aki jobb...an hisz az öngondoskodásban, mint a te a álságos szövegedben. 81.000 civil (FB-közösség), akiket nem érdekel a retrográd bolsevik párt-taktika, mert nagymamaként is az y-generációval tartanak, és van önálló véleményük. Ne bízz Kovács Zoltánban, mert árt Neked a kommunikációs dilettantizmus! Wermer András fájdalmasan hiányzik! Hétfőn beszélned kell 1.) Magyarország antiszemitizmusáról), személyes viszonyodról a Bayer Zsolt féle mocsokról, a Kb. 100.000 honfitársunk biztonság-érzetéről, és kb. 750.000 roma állampolgár félelmeiről. Esküt tettél, ezért elvárjuk, hogy írd át az eléd tett szöveget! Magyarország megválasztott miniszterelnöke vagy és egész EURÓPA rádfigyel! Hallasd a hangod! Nem kussadhatsz tovább! ELÉG!"

Meseország egy lakója ezt javasolja a tegezős Orbánnak: "Tisztelt Miniszterelnök Úr... Köszönjük hogy az önbe vetett bizalmat meghálálta, végre 120000 lett a minimálbér, rendbe tették a lakáshitelesek problémáját és ...olcsóbb lett a villany, a gáz, sőt már ingyen lehet telefonálni is, nekem sem kell már 320 órát dolgoznom hogy be tudjuk fizetni a csekkjeinket és elfogadható szinten nyomorogjunk, köszönjük az üzemanyag adójának a csökkentését (bár ez engem nem érint mert lefoglalták az autómat) a fiatalok külön köszönik a sok új munkahelyet és az uniós átlagfizetést,köszönjük a sok új rendőrőrsöt így végre délután is elmerünk menni a boltba nem kell félnünk a kissebség undorító kötekedő magatartásától, külön köszönet a csökkenő gyógyszerárakért anyu is nagyon örül ennek így már csak fél havi nyugdíja megy el gyógyszerekre,köszönjük hogy a jövőben is a régi jól bevált gyógyszereket akarják támogatni így a szegényeknek esélye sincs meggyógyulni vagy estleg tovább élni, szóval mindent nagyon köszönünk önöknek!"

Igen sok "rajongó" javasolja, hogy az országértékelő beszédben legyen szó a magánnyugdíj-pénztári vircsaftról is (melyről Orbán úgy beszélt, a hallatlan összefogást bizonyította): "Miniszterelnök Úr! Térjen ki a beszédében arra, hogy miért lettek számkivetettek, másodrangú állampolgárok azok, akik a magánynyugdíjpénztári tagságukat megtartották."

Vannak igazi rajongói hozzászólások is (meghökkentő, de sokkal kevesebb, mint korábban). Íme: "Kedves Miniszterelnök Úr! Édesanyám kérdését továbbítom: Mikorra várható a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) megalakulása? Jó egészséget és kitartást kívánunk munkájához! HAJRÁ MAGYARORSZÁG HAJRÁ MAGYAROK!"

Magunk is kíváncsian várjuk, vajon a Nemzeti Eszközkezelő Társaság megalakulása szerepel-e majd a közös országértékelő beszédben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.