A "csepeli konzultáció" az utcákat is megszépítheti

A Fidesz szerint az MSZP csepeli frakcióvezetője hazudott pénteki sajtótájékoztatóján, amikor azt állította, hogy a helyi Fidesz "konzultációnak álcázott kampánnyal" a gyermekeken keresztül próbált a választók magánéletébe férkőzni.

Ábel Attila, a Fidesz XXI. kerületi elnöke közleményében arra emlékeztetett, hogy a sajtótájékoztatót tartó Szenteczky János helyi MSZP-s politikus a csepeli önkormányzat első konzultációját maga is megszavazta. 

Szenteczky János nyilatkozatában Szabó Szabolcs, az Együtt-PM és az MSZP közös helyi országgyűlési képviselőjelöltje által közöltekre reagált pénteken. Szabó Szabolcs a sajtóban megjelent hírek szerint a héten azt kifogásolta, hogy a csepeli polgármester az iskolai üzenőfüzetben szólította fel a szülőket az önkormányzati konzultáción történő részvételre. Németh Szilárd szerdán azt közölte: a demokrácia szerinte megengedi, hogy a képviselőtestület fontos kérdésekben konzultációt indítson, ráadásul ezt olyan fontos közéleti kérdésekben tették, amely mélyen érinti az iskolákat is. Arra várnak választ az emberektől, fontosnak tartják-e hogy közpénzt fordítsanak a csepeli hajléktalanokra, és egyetértenek-e azzal, hogy közterületen lehet életvitelszerűen élni; emellett a plakátolás ügyében is kérdéssel fordulnak az emberekhez – ismertette.

A szocialisták csepeli frakcióvezetője azt mondta, ez már a második eset, hogy Németh Szilárd, a kerület kormánypárti polgármestere "hülyének nézi" az embereket és a konzultáció álcájával próbálja megszerezni adataikat. Szenteczky János szerint a csepeli önkormányzat első konzultációján 2012-ben nyolcmillió forint közpénzt fordítottak arra, hogy a Fidesz kibújhasson az új uszoda megépítésére vonatkozó választási ígérete alól. 

Ábel Attila közleményében leszögezi: a csepeli MSZP frakció teljes létszámban megszavazta az első Csepeli Konzultációt. Ennek során fontos kérdésekben mondhattak véleményt a csepeli polgárok. A konzultáció magas részvételi aránya azt üzente: a csepeliek számára különösen fontos, hogy személyesen is véleményt mondjanak legégetőbb közös ügyeinkben. Bár nem volt kötelező, a konzultációra több iskolában is az üzenőfüzetben hívták fel a szülők figyelmét, mivel igen fontos kérdésekről volt szó. Ez ellen senki nem tiltakozott, még a többpárti támogatású konzultációt megszavazó Szenteczky János sem.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a második Csepeli Konzultáció célja az, hogy a csepeli utcák és terek szebbek, tisztábbak és rendezettebbek legyenek. Ráadásul a második konzultáció is többpárti támogatással indult el. Semmiféle pártnév vagy párt nem áll mögötte, a kérdések pedig ennek megfelelően teljesen pártsemlegesek. Adatgyűjtés sincs, mivel a konzultációs lapon nincs adatlap, azt névtelenül le lehet adni - tette hozzá Ábel Attila.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.