A "briganti kormány" ellen küzdenek a díjazott szocialisták

Huszonhárom MSZP-s politikus részesült a párt elnöksége által alapított Baloldalért-díjban, az elismeréseket a szocialista párt választmányának szombati ülésén osztották ki.

A díjat mások mellett átvehette Gál Zoltán korábbi házelnök, Keleti György, a Horn-kormány honvédelmi minisztere, Fülöp József egykori soproni alpolgármester, Kövér József pápai szocialista politikus és Koleszár Lajos korábbi országgyűlési képviselő, miskolci kórházigazgató is. Posztumusz elismerésben részesült a szeptemberben elhunyt Verók István, Terézváros korábbi polgármestere.

A díjazottakra a megyei pártszervezetek tehettek javaslatot. Botka László választmányi elnök azt mondta: azokat jutalmazták, akik több évtizednyi munkájukkal, életművükkel hozzájárultak a baloldal sikeréhez. Mesterházy Attila pártelnök arról beszélt, a díj üzenete, hogy saját közösségében minden demokratának tennie kell a jelenlegi kormány leváltásáért, nem elég "a nézőtérről kiabálni". Az MSZP azért tudott két év alatt talpra állni, és azért fogja megnyerni a 2014-es választást, mert sok, a díjazottakhoz hasonló ember alkotja - mondta.

Szabados József - aki 2006 és 2010 között parlamenti képviselő, előtte négy évig pedig Baktalórántháza alpolgármestere volt - a díjazottak nevében úgy fogalmazott: nem szeretnék, hogy az elismeréssel "leírják őket", még harcolni akarnak "a briganti kormány" leváltásáért. A választmány ezután zárt ülésen tárgyalja meg az MSZP oktatási programját, majd tájékoztatót hallgat meg az elmúlt időben rendezett időközi választások tapasztalatairól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.