A TV2-re szabott kedvezmény miatt idén megússza az RTL is

Egy 2012-ben végrehajtott pénzügyi tranzakció miatt mentesülhet idén a reklámadó-fizetési kötelezettség alól az RTL Klub - véli a portfolio.hu.

2012-ben az RTL értékesítette a nemrég vásárolt RTL Kábeltelevízió Kft.-t (IKO), és a Cable Chanels S.A.-t. A két társaságban meglévő részesedés értékesítése miatti árfolyamnyereség 29,4 milliárdos összege az adóalap csökkentő tételek közé került, az egyéb módosító tételek hatása miatt 23,7 milliárd forint negatív adóalap keletkezett 2012-ben - írja a portfolio.hu.

A negatív adóalap miatt az RTL Klub mindössze 5,5 millió forintos társasági adót fizetett 2012-ben, azt is önellenőrzés miatt. Az óriási negatív adóalap tartalék 2013-ban sem csökkent jelentősen, az RTL Klubnak több mint 23 milliárd forintos adóalap-csökkentő puffere van – írja a lap.

Így tehát a közhiedelem szerint a TV2 adóterhein enyhíteni kívánó, az utolsó pillanatban beterjesztett és elfogadott javaslat nyomán az RTL Klubnak sem lesz idén adófizetési kötelezettsége, mert ezen összeg fele csökkenti az adóalapot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.