A TV2 drágább lesz, mint az RTL Klub

A TV2 progamdíja drágább lesz az RTL-énél, ugyanis előfizetőnként havi nettó 290 forintot kérnek jövőre, az idei bevezető ár pedig 150 forint lesz. Az RTL viszont kezdetben 135 forintot kér, később pedig 150-et.

Az RTL Magyarország keddi bejelentése után a TV2 mögött álló társaság is közölte, hogy programdíjat kér a csatorna hagyományos felbontású (SD) adásáért a IPTV-, kábel-, műholdas és MMDS-szolgáltatóktól.

Az általános szerződési feltételeket keddi hatállyal módosították; az új szabály a közzétételét követő harmincadik napon lép életbe - olvasható a TV2 honlapján lévő közleményben.

A szövegből többek között kiderül az is, hogy a kábelszolgáltatók által fizetendő havi nettó programdíj előfizetőnként 290, az idei évre vonatkozó bevezető ár pedig 150 forint lesz. Az ár kialakítása során figyelembe vették a a médiaszolgáltatás piaci pozícióját, nézettségét, a műsorfolyam sokszínűségét, a hír- és közéleti műsoraikat, a hazai és a helyi gyártású műsorokat is. Feltételül szabják azt is, hogy a szolgáltatóknak a TV2 műsorát nem tehetik alapcsomagjuknál kisebb elérésű csomagba. 

A közlés szerint a jövő január elsejétől érvényes teljes összegből adott kedvezmény mértéke függ attól, hogy a műsorterjesztő a TV2 érdekeltségébe tartozó kábeltelevíziók közül hány csatornát, milyen penetrációjú programcsomagban elhelyezve terjeszt.

Az RTL tegnap dobta be a díjbombát, amikor marketingkommunikációs osztálya közölte, hogy július 1-jétől fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adásának vétele is. A csatorna közölte: a szolgáltatók által a társaságnak fizetendő médiaszolgáltatási díj átlagos, kedvezményes ára előfizetőnként havi 150 forint, amely a jelenlegi csomagelhelyezést feltételezi, de ebből még további kedvezményt kapnak a gyorsan és hosszabb távra szerződő partnerek, így az RTL indulóára akár 135 forint is lehet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.