„A terrorizmus sohasem fogja legyőzni a demokráciát”

Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság, és Donald Tusk az Európai Tanács elnöke levélben fejezte ki az együttérzését a párizsi terrortámadások hozzátartozóinak, és szolidaritásukról biztosították a francia népet.
Francois Hollande francia köztársasági elnökhöz írott levelében Donald Tusk kifejtette: a támadást Franciaország és egész Európa ellen hajtották végre. Franciaország, amely a terrorizmus elleni küzdelem frontországa, nincs egyedül: harcát támogatják az európaiak, és a szabad világ minden polgára. Az Európai Unió szolidaritásáról biztosítja a francia népet és segítséget nyújt ahhoz, hogy ez a gyalázatos terrorcselekmény ne érhesse el a célját: a megosztást, a megfélemlítést, a Franciaországot nagy nemzetté tévő értékek, a szabadság, az egyenlőség, a testvériség aláásását. „Követelni fogjuk, hogy a G20-ak antalyai csúcstalálkozóján a világ vezetői választ adjanak a szélsőséges terrorizmus fenyegetésére. Mindent megteszünk, ami európai szinten megtehető, hogy Franciaország biztonságban érezhesse magát" - áll Donald Tusk levelében.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára megrendülésének adott hangot a párizsi terrorcselekmények miatt, és azt hangsúlyozta, hogy az észak-atlanti szövetség egységes és eltökélt a teeorizmus elleni küzdelemben. "A terrorizmus sohasem fogja legyőzni a demokráciát" - olvasható Stoltenberg közleményében.

A belga belügyminiszter egyelőre nem tartja szükségesnek, hogy magasabb szintre emeljék az ország terrorfenyegetettségi szintjét. Jan Jambon szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a drámai párizsi események közvetlen hatást gyakorolnának Belgiumra.

A Franciaországgal szomszéd országban ugyanakkor fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be a tömegrendezvényeken, többek között a kedden sorra kerülő Belgium-Spanyolország labdarúgó mérkőzésen.

 

A szurkolókat arra kérik majd, hogy a mérkőzés helyszínére se táskát, se szatyrot ne vigyenek magukkal. Ugyancsak megerősítik a rendőri erők jelenlétét a belga-francia határon, a brüsszeli repülőtéren és a brüsszeli déli pályaudvaron, ahonnan a Párizsba tartó Thalys vonatok indulnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.