A TEK szerint magyar rendőrök is segítenek Párizsban, kár, hogy nem ott játszunk

Eddig nem érkezett a magyar hatóságokhoz olyan információ, ami egyértelmű terrorfenyegetettségre utalna a franciaországi futball-Európa-bajnokságon – mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.
Hajdu János közölte, a TEK pár napon belül kiad egy ajánlást az Eb alatt Franciaországban tartózkodó szurkolóknak és turistáknak.

Azt tanácsolta, hogy mindenki tartsa be és kövesse a francia hatóságok utasításait. Ezenkívül érdemes a stadionokban és a szurkolói zónákban érkezés után rögtön megnézni, hogy baj esetén hol lehet a leghamarabb elhagyni a helyszínt – tette hozzá.

Elmondta: magyar rendőrök is fogják segíteni a szurkolókat Párizsban, a TEK pedig terrorellenes koordinátort küld a magyar csapattal, aki a párizsi központ és a magyar sportvezetés között közvetít.

Hogy az említett segítség mire lesz jó, nehéz eldönteni, ugyanis a magyar válogatott nem fog meccset játszani a fővárosban. Csapatunk június 14-én Bordeaux-ban Ausztria ellen lép pályára, 18-án következik Marseille-ben Izland, utolsó csoportmérkőzésünket 22-én Lyonban vívjuk Portugália ellen. Ugyan a PSG otthona, a Parc des Princes lesz a helyszíne egy nyolcaddöntőnek 25-én, oda a mi csoportunkból nem érkezhet résztvevő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.