A tárca számít a távozó egri kancellárra

Egészségi okok miatt kérte felmentését egri főiskolai kancellári feladatai alól Csathó Csaba. Az illetékes államtitkártól kapott egyéves értékelés szerint működése első évében megfelelően végezte munkáját.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a jövőben is számít az egri Eszterházy Károly Főiskola távozó kancellárjának szakértelmére - közölte a tárca oktatási államtitkársága kedden az MTI-vel. A közlemény szerint az államtitkárság sajnálattal, de - egészségügyi állapotára tekintettel - megértéssel fogadta Csathó Csaba kancellár döntését. 

Miként a főiskola hivatalos közleményében is olvasható, kezelőorvosa két szívműtétet követően teljes pihenést és visszavonulást javasolt a magasabb beosztású vezetőnek - írták, egyúttal köszönetet mondva Csathó Csabának az elmúlt közel másfél évben végzett munkájáért.

Kiemelték, a távozó kancellár a felsőoktatási intézmény gazdasági stabilitásának erősítése és saját bevételeinek növelése mellett sokat tett azért, hogy idén júliustól a Károly Róbert Főiskolával és a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karával közösen egyetem jöhessen létre Egerben. Csathó Csaba 2014. november 15-én vette át az EKF gazdasági irányítását. Célja az volt, hogy főként a főiskola saját bevételeit növelje.

Csathó Csaba József kedden az MTI-nek azt mondta, hogy hónapok óta érlelt döntésről van szó, amelyről január 27-én tájékoztatta Palkovics Lászlót, az Emberi Erőforrások Minisztériumának akkori felsőoktatási államtitkárát. Kijelentette: egészségi okok miatt február 24-ei hatállyal kérte felmentését kancellári feladatai alól. Azt is elmondta, hogy az államtitkártól kapott egyéves értékelés szerint működése első évében megfelelően végezte munkáját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.