A tanyaprogram pénzéből Hold utcai piac

Az LMP szerint a kormány rosszul hasznosítja a vidékfejlesztési forrásokat, ezt jól szimbolizálja, hogy a tanyaprogram forrásaiból a Budapest V. kerületében lévő Hold utcai piacot támogatta.

Sallai R. Benedek szombati, budapesti sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a korábbi vidékfejlesztési tárca a tanyák infrastrukturális fejlesztését is célzó tanyaprogramja évi mintegy 1-1,8 milliárd forintos forrásából 2013-ban 226 millió forinttal egy fővárosi piacot támogatott, hogy az a tanyán élők áruinak adhasson helyet, „ez azonban soha nem működött".

A képviselő ezért írásbeli kérdéssel fordul az agrárminiszterhez azzal kapcsolatban, hogy a folyton az ürességtől kongó vásárcsarnok mire fordította a forrásokat. Ha azok nem megfelelően hasznosultak, a támogatás visszafizetését fogja kezdeményezni - jelezte.

Sallai R. Benedek bírálta a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkárságát is, amiért mind a mai napig nem tudott megállapodni az uniós vidékfejlesztési források pályázati elosztásáról Brüsszellel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.