A szolgáltatót hibáztatja a Klik, amiért elzárták a gázt egy iskolában

Kikapcsolták a gázt a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem fizette ki a tartozást. A Klik szerint a gázszolgáltató a hibás, amiért nem szólt előre a fűtés lezárásáról.

Az atv.hu-nak a gyöngyöstarjáni szülők számoltak be arról, hogy pénteken a szolgáltató lekapcsolta a gázt az általános iskolában, mivel a Klik nem fizette be a gázszámlát. Ezzel a hétfői tanítás is biztosan elmarad. A szülők állítólag egy Facebook-csoportban próbálják megszervezni a hétfői ügyeletet a gyerekeknek.

Az Origo kérdésére ma elismerte a Klik, hogy azért nem lesz tanítás hétfőn a fűtés nélküli Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában, mert állami fenntartóként nem fizették ki a gázszámlát. Ugyanakkor a szolgáltatót hibáztatják, amiért „mindenféle előzetes értesítés nélkül kapcsolta ki a szolgáltatást”.

Az iskola igazgatója hétfőre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el, amelynek pótlását 2016. február 20-án tervezi – közölte a Klik. Mint írták, csak ezt az egy napot kell pótolni, mert hétfőn befizetik az elmaradt számlát, így másnaptól a tanítás folytatódhat.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.