A szebb jövősök újrakezdik

Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) néven új szervezetet hívott életre a bíróság által jogerősen feloszlatott Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (SZJPE) korábbi vezetője.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság
László Attila szombaton Budapesten, az Erzsébet téren mintegy száz szimpatizáns előtt tartott beszédében elmondta: nem a feloszlatott szervezet alakul újjá, de "a magyarság megmaradásáért folytatott küzdelmüket" nem adják fel, ezért kezdeményezte a MÖM létrehozását. László - az MTI tudósítása szerint - úgy fogalmazott, hogy ők az utolsó védvonal, amely még egy cseppnyi esélyt jelenthet a magyarság megmaradására, és ha a helyzet úgy hozza, a kellő fizikai erő alkalmazásával is megvédik a hazájukat.

Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom "főkapitánya" arról beszélt, hogy "a megélhetési bűnözők a cigányok soraiból kerülnek ki", vagyis létezik "cigánybűnözés". A rendőrség pedig tehetetlen velük szemben, ezért volna szükség az olyan szervezetekre, mint a SZJPE - tette hozzá. Csákvári Lajos, a SZJPE volt alelnöke azt hangsúlyozta, hogy az egyesület feloszlatásáról szóló döntést el kell fogadniuk, de "nem nyugszanak bele".

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az eseményen szintén felszólaló Ulics Erika ügyvéd a Rákosi-korszakot idéző koncepciós döntésnek nevezte az SZJPE feloszlatását. Beszédet mondott Budaházy György is, aki ellen terrorcselekmény vádjával folyik büntetőeljárás. A résztvevők, akik jellemzően fekete vagy terepszínű ruhában voltak, nemzeti színű, Árpád-sávos és székely zászlókat lengettek.

A rendezvényen kisebb lökdösődés alakult ki, amikor egy nő "fasiszták" felkiáltással az éppen beszédét tartó Ináncsi József mögé lépett és el akarta venni a kezéből azt a papírlapot, amiről a beszédét olvasta fel. A nőt a rendezők és a rendőrök elvezették a helyszínről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.