A Századvéget pénzelő kormánypártok támadásba lendültek

A boltzárat elbukó KDNP most azzal akar a Fidesz kedvébe járni, hogy képviselőjük a baloldali kormányok szakértői szerződéseinek vizsgálatára tett javaslatot. A jelek szerint viszont visszafelé sülhet el a fegyver.

Hollik István, a KDNP képviselője a baloldali kormányok tanácsadói szerződéseinek a kivizsgálását kéri - a Fidesszel együtt - a saját kormányától. A politikus a hirado.hu híre szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal által a napokban nyilvánosságra hozott adatokra hivatkozik, s arra utal:  a Political Capitat elemzőcég 432,2 millió forint állami megbízást kapott 2006 és 2010 között. Ebből 190 millió forintnyi a Nemzetbiztonsági Hivataltól érkezett.

A 444.hu összehasonlításképpen megemlíti: a mostani kormány "négymilliárd forintért rendelt tanulmányokat kedvenc kutatóintézetétől, a Századvégtől.  A portál idézi a Political Capital reagálását, mely szerint  a végzett munka ellenértékének utolsó részletét 2015-ben utalták át nekik, "ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát".

A KDNP és a Fidesz ezt vagy nem tudja, vagy akaratlanul a saját kormányának is nekiment. 

 


 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.