A szakszervezet a BKV-t favorizálja

Veszélybe kerülhet a metrópótlás a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) szerint, amely korábban már többször jelezte az autóbusz-ágazat kiszervezéséből adódó kockázatokat és veszélyeket.

- Üdvözöljük a BKK Igazgatóságának döntését, hogy az Orangeways nevű társasággal kötött szerződésének felmondására készül. Jelezzük, hogy a BKSZSZ korábban már többször tiltakozott, s jelezte az autóbusz ágazat kiszervezéséből adódó kockázatokat és veszélyeket - olvasható a szervezet közleményében.

Szerintük különös jelentőséggel bír a M3 felújítása során az utasszállítás autóbuszokkal történő lebonyolítása — tekintettel arra is, hogy az úszó vb lebonyolítása és helyszíne ezzel egybeesik —, annak megállapítása, hogy e feladatot ki végezze, illetve ki lehet alkalmas a végrehajtásra.

Megítélésük szerint jelen helyzetben felelősen egy döntés hozható, hogy a Közgyűlés a BKV felkészültségére, több évtizede megbízható szolgáltatásaira tekintettel a feladatra őt bízza meg. A BKV már most felkészült a M3 felújítása során keletkező autóbusszal történő pótlási feladatra. A feladat járműoldali biztosításához a BKV rendelkezik jármű beszerzési lehetőséggel. Ezek jóváhagyására Közgyűlési döntés szükséges. Jóváhagyásuk esetén a felújítási munkálatok tervezett 2016. novemberi indulására a járművek forgalomba állítása lehetséges.

A feladat ellátására, a több száz fős járművezetői létszám biztosítására a BKV autóbusz ágazata felkészült, elindította járművezetők képzését. Véleményünk szerint minden más döntés a nemzetgazdaságilag is kiemelkedően fontos, a főváros működésének életében nélkülözhetetlen M3 felújítását veszélyezteti, kockáztatja - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.