A sürgősségin felejtették a beteget, éjjel kettőkor az orvos vitte haza

Több mint tíz órát várt az algyői asszony a betegszállítókra a szegedi sürgősségin, végül éjjel kettőkor egy fiatal orvos megelégelte és maga vitte kocsiján haza a beteget. 

Éjjel kettőkor egy segítőkész orvos vitte haza a 72 éves Gonda Józsefnét, aki valami miatt bent felejtődött a szegedi klinika sürgősségi betegellátó osztályán – számolt be az esetről a Delmagyar.hu portál. Az algyői asszonyt már délután hazaengedték, várta a betegszállítókat éjfél utánig, hiába.

A papír szerint délután háromnegyed 5-re az SBO megrendelte a betegszállítást, hazafelé. Azt mondták neki, hogy mindjárt jön érte a betegszállító, és hazaviszi, várjanak a kísérőjével nyugodtan a váróban.

A klinikai központ nem kommentálja a történteket.

Az esetről beszámoló lap másnap hiába kért magyarázatot több, a történtekért felelős szervezettől, köztük a
az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ), amely a betegszállítást szervezi és felügyeli. A háziorvosoktól vagy egészségügyi intézményektől a 18-20-as telefonszámra érkező vagy interneten befutó megrendelésről a mentőknél lévő központ dönti el, melyik betegszállító vállalkozásnak továbbítja. Az Országos Mentőszolgálatnál azt kérték, írják le az esettel kapcsolatos összes adatot, ezek alapján megvizsgálják, mi történt, és válaszolnak, de ez biztosan nem megy egy nap alatt. Az Algyőre is utaztató betegszállító kft. ügyvezetője írásban kérte a kérdéseket, ő is csak később is fog válaszolni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.