„A sikkasztás éveken át Varga Mihály és Fazekas Sándor orra előtt zajlott”

A DK szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek nyilatkoznia kell arról, hogy ajánlotta-e másoknak a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. szolgáltatásait, és neki magának volt-e ott befektetése – erről a párt alelnöke beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Vadai Ágnes közölte: a sajtóban megjelent "karcagi pletykák alapján" Varga Mihály maga mondta, "ez egy teljesen tuti biztos befektetés". Az ellenzéki politikus emellett Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert is felszólította, számoljon be arról, hogy van-e befektetése a cégnél, mit tud annak vezetőjéről, ismeri-e a jelenlegi tartózkodási helyét.

A független képviselő azt mondta, a Kun-Mediátor úgy működhetett illegálisan évekig a városban, hogy "jóban volt a fideszes városvezetéssel". Vadai Ágnes szavai szerint Karcagon a rendszerváltozás óta "szó szerint a Fidesz uralkodik". 1990 és 2010 között Fazekas Sándor volt a polgármester, Varga Mihály pedig 1998 és 2014 között a térség egyéni képviselőjeként dolgozott, őt éppen Fazekas Sándor váltotta ezen a poszton - idézte fel.

A sikkasztás éveken át Varga Mihály és Fazekas Sándor orra előtt zajlott - folytatta Vadai Ágnes. Szerinte a kormány látszatvizsgálatot indít, pedig jól ismeri a sikkasztót, ugyanis a Kun-Mediátor rendszeresen támogatta az önkormányzati rendezvényeket, a cég tulajdonosa pedig Fazekas Sándor polgármestersége idején külsős bizottsági tag is volt. A város honlapján még mindig megtalálható a cég hirdetése - jegyezte meg.

Az alelnök közölte, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke országjárása keretében jövő kedden utcafórumot tart Karcagon.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-ről szerdán hozták nyilvánosságra, hogy az ügyfelei nem jutnak hozzá a befektetésükhöz. A társaság a cégbejegyzésben utazási irodaként szerepel, de pénzügyi szolgáltatással is foglalkozott. A kár pontos összegét egyelőre nem tudni, de több milliárd forint lehet. A cég ügyvezetője, Dobrai Sándorné időközben felkerült a rendőrség nyilvános körözési listájára.

Helyreigazítás

A 2015. április hó 17. napján megjelent, „A sikkasztás éveken át Varga Mihály és Fazekas Sándor orra előtt zajlott” című cikkben valótlanul híreszteltük, hogy a sajtóban megjelent „karcagi pletykák alapján” Varga Mihály maga mondta, hogy ez egy teljesen tuti biztos befektetés.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.