A röszkei matricaárusok állami segédlettel 225 forintnak számolnak egy eurót

Kihasználják a büntetéstől való félelmet, és a röszkei határátkelő magyar oldalán 200 és 225 forint között számolják el a 310 forintos eurót a sztrádamatrica-árusok.

Röszkénél a határátkelő után több bódéban is árusítanak sztrádamatricát. Ki is van írva, hogy az autópályára matricát kell venni, a külföldiek többsége pedig nem tudja, hogy mikortól büntetnek. Így a legtöbben megvásárolják ott helyben, holott a közeli benzinkúton is jó lenne még, ahol sokkal kedvezőbben váltják az eurót, és kártyával is lehet fizetni.

A Délmagyarország munkatársai "próbavásárlást" végeztek, és kiderült, hogy a bódéknál magyar autóra 14 euróért adtak matricát, a nyugtán 2975 forint szerepelt, ami még 225 forintos árfolyamon sem stimmelt. Visszajárót pedig nem kaptak.

Megtudták, hogy egy szerb autós, aki 20 euróssal fizetett, csak 5 eurót kapott vissza, azt is fintorogva adták neki, hogy "még az is kell?".

A lap munkatársai megkeresték a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.-t. Azt a választ kapták, hogy az állami cég nem szab meg átváltási árfolyamot az e-matrica értékesítését végző viszonteladók számára. Csak annyit várnak el, hogy az átváltási árfolyam jól látható helyen fel legyen tüntetve. A NÚSZ Zrt. szóvivője a lapnak kijelentette: a határon túl több helyen is van lehetőség matricavásárlásra, az adott ország valutájában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.