A rendőrség még vizsgálja a markolós üldözést

Hadházy Ákos politikus elmondása szerint a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a tavaly szeptemberben a cikói szennyvíztelepen történt, markológépes üldözés ügyében. A rendőrség cáfol.

Az Index három és a Hír 24 egyik munkatársa még szeptemberben forgatott Bonyhád mellett, mert az EU-s pénzből épített új szeméttelepről állítólag illegálisan folyatták ki a csurgalékvizet.

Ezt a kifolyatást szerették volna videóra venni a helyszínen, amikor a telep egyik dolgozója markológéppel üldözőbe vette őket, majd látva, hogy kameráznak, eltorlaszolta a riporterek útját. A stábra kihívták a rendőrséget és órákon át a telepen tartóztatták őket, mivel az először kiérkező, a jegyzőkönyvet felvevő egyenruhások után magas rangú tiszteket hívtak erősítés gyanánt.

A kitüntetett rendőri figyelem oka a lap feltételezése szerint azt volt, hogy munkatársaikkal ott tartózkodott Hadházy Ákos, a trafikbotrányt kirobbantó volt fideszes politikus, szekszárdi helyi képviselő is. Ő tett feljelentést személyi szabadságuk megsértéséért.

Ahogy arról a politikus tegnap az RTL Klub híradójában is beszámolt, kedden volt iratbetekintésen a rendőrségen. Hadházy beszámolója szerint a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Az iratokból az derült ki számára, hogy a rendőrség szerint semmilyen módon nem veszélyeztette őket az a markológép, amely megpróbálta a stábautót leszorítani az útról – írja az Index.

A markolós incidenst a rendőrség állítólag azzal zárta le, hogy nem történt közúti veszélyeztetés, mivel nem a közforgalom számára megnyitott úton haladtak (Hadházy szerint ez nem igaz), a markoló vezetője pedig bevallása szerint csak az út sarát takarította, és nem is látta a stábautót. Azonban az, amit a videóban látni lehet, ennek a beszámolónak nem felel meg: nem volt sár, ráadásul felemelt markolóval közelített feléjük a vezető. A politikus a markoló kezelőjét hamis tanúzás miatt feljelenti, s ahogy az RTL Klub híradójában mondta: ha a rendőrségen így vélekednek, akkor nyilvánvalóan nem látták az esetről készült videót, és ha képesek így dönteni, akkor „menjenek a fenébe".

Kényszerítés a rendőrség szerint azért nem történt, mert ha a sofőr fékezett volna, akkor sem lett volna semmi baja a stábnak, személyi szabadság megsértése pedig azért nem történt, mert nem szabadott volna bemenniük. A stábok szerint azonban a kapu nyitva állt, és tábla sem tiltotta a belépést a telepre, mely egyébként turistákat is szokott fogadni.

Az RTL Klub tegnap esti híradójában elhangzottakra reagálva a rendőrség közleményt adott ki, melyben cáfolják, hogy a rendőrség szerint semmilyen bűncselekményt nem követett el, de még szabályt sem sértett az a markolóvezető, aki újságírók autóját üldözte tavaly szeptemberben Cikón.

Hozzátették továbbá, hogy a markolós üldözés ügyében a Bonyhádi Rendőrkapitányság még nem zárta le a nyomozást, az jelenleg is zajlik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.