A rabok hozzájárulnak a fogvatartás költségeihez

Jogos társadalmi elvárás, hogy az elítéltek a börtönben dolgozva járuljanak hozzá fogvatartásuk költségeihez. Így van ez a Tolna megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben is, tudtuk meg a teol.hu cikkéből.

A büntetés-végrehajtás egyik kiemelt feladata és célja a fogvatartottak foglalkoztatása, az állampolgárok részéről pedig teljesen jogos társadalmi igény és elvárás, hogy a rabok hozzájáruljanak a fogvatartásuk költségeihez – mondta a teol.hu kérdésére válaszolva Soczó László ezredes, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. A szekszárdi börtönben is végeznek munkát az elítéltek. Szak- és segédmunkások dolgoznak a börtön konyháján, illetve a házi műhelyben, ezeken kívül pedig fodrász, raktáros, könyvtáros és takarító munkaköröket látnak el a fogvatartottak.

Alkalmanként a börtön falain kívül is végeznek munkát az elítéltek, ilyen például a „Börtön a városért" elnevezésű program. A szekszárdi önkormányzattal kötött megállapodás révén többek között a nagy városi rendezvények utáni takarításban segítenek, de nemrégiben rabok tisztították meg a Parókia templomkertjét és a Séd patak árterét is. Soczó László arról is beszélt, hogy ősszel a déli határzár építésénél a fogvatartotti állományuk aktívan közreműködött. A parancsnok úgy fogalmazott, hogy munkavégzés közben gyorsabbnak tűnik az idő múlása, és némi pénzt is keresnek vele a fogvatartottak, amit saját célokra, például a telefonjuk feltöltésére fordíthatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.