A PM vizsgálatot követel a dohányellátó koncesszió ügyében

A Párbeszéd Magyarországért az Állami Számvevőszékhez és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz fordul, mivel a Continental-csoport dohányellátó koncessziókra vonatkozó pályázati győzelme az ellenzéki párt szerint súlyosan károsítja az államot.

A PM szombaton, az MTI-nek küldött közleményben azt írta: "a Continental-csoport győzelmével a Fidesz a Simicska utáni új oligarchák egyikét, Sánta Jánost gazdagítja". Hozzátették: "Lázár János haverja, Sánta János számítógépén született korábban a trafiktörvény is".

A párt felidézte: a Continental-csoport 20 évre, évi 600 millióért kapta meg az üzletet, miközben a versenytársak évi 6 milliárd forint koncessziós díjat ajánlottak. "Az állam összesen több tízmilliárdnyi bevételről mondott le Lázár János kebelbarátja javára" - írták. A párt szerint az ügylet nem szolgál másra, mint Sánta cégének feltőkésítésére. Azt írták: Sánta "már meg is hálálta a pénzt: 49 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Magyar Nemzet utódjának szánt Napi Gazdaságból, amely hű szócsöve a Fidesznek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.