Körlevélből tudta meg az új rektor, hogy ugrik az egyik kar

Körlevélből tudta meg a veszprémi Pannon Egyetem július 1-jén hivatalba lépő új rektora, hogy intézményük műszaki informatikus kara a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez csatlakozna. 

A szándékról a két egyetem közös közleményt adott ki kedden reggel. Az abban foglaltakat egyelőre nem kommentálják.

A veol.hu tudomása szerint a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának Tanácsa még június 11-én titkos szavazással hozzájárult a csatlakozáshoz. A kar veszprémi székhellyel működne tovább, s fenntartaná eddigi tevékenységét.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem július elsejével kinevezett rektora a veszprémi portálnak annyit mondott: a javaslatot semmiféle vizsgálat vagy hatástanulmány nem előzte meg, s az egyetem szenátusa sem tárgyalta még.

A szenátus szerdán rendkívüli ülést tart az ügyben.

Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatóján úgy reagált a csatlakozási hírre: csak egy szűk csoport érdeke, hogy a Pannon Egyetemtől leváljon a Műszaki Informatikai Kar. Elmondta: a jelenlegi, július 1-ig hivatalban lévő rektor őt nem tájékoztatta a szándékról. A polgármester levelet írt a Pannon Egyetem Szenátusához, hogy egyéni érdekek miatt ne engedjék tönkretenni az eddigi sikeres munkát. Ugyanezt kérte Balog Zoltán szakminisztertől is. Mindent megteszek azért, hogy a csatlakozás ne történjen meg, ígérte sajtótájékoztatóján Porga Gyula.

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő puccszerűnek és megmagyarázhatatlannak tartja azt a döntést, amely szerint a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara csatlakozási szándékát fejezte ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez önálló karként. Ha ez megtörténik, félő, hogy félő ugyanis, hogy ez lesz az első szög a Pannon Egyetem koporsójába, írja közleményében Kész Zoltán. Arra kéri a Pannon Egyetem Szenátusát, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel akadályozza meg az egyetem szétverését.

– Az ügyben a kormánynak is színt kell vallania. Ha az illetékes minisztérium nem lép fel a terv ellen, akkor nyilvánvaló lesz, hogy központilag is segítik a Pannon Egyetem széthordását – állítja Kész.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.